Najveća senzacija Wimbledona: Querrey izbacio Đokovića!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 02.07.16. | 18:14

Srpski tenisač nije uspio u pohodu na kalendarski Grand Slam.

Imao je Novak Đoković do ovog meča 30 uzastopnih pobjeda na Grand Slam turnirima, a u 28 posljednjih nastupa na četiri najveća turnira na svijetu ostvario je najmanje četvrt-finale. Te dvije, kao i neke druge serije najboljeg srpskog tenisača završio je Sam Querrey, 28-godišnji američki tenisač koji je trenutno 41. igrač svijeta.

Meč trećeg kola Wimbledona razvukao se na dva dana, a nakon što kiša nije dozvolila da se dvoboj završi u jednom danu. To je spasilo Đokovića koji je imao 0:2 u setovima, a srpski tenisač je danas koncentriranije ušao u susret. Dobio je treći set sa 6:3, a imao i break u četvrtom. No, Querrey se vratio u set te ga doveo u tie-break u kojem je Đoković napravio nekoliko grešaka koje ga je koštalo lova na kalendarski Grand Slam. Amerikancu su, kako je sam nakon meča rekao, pomogli novi prekidi zbog kiše.

„Nisam dobro danas ušao u meč pa mi je dobro došla stanka. Koncentrirao sam se, spasio njegove break lopte i uspio doći do velike pobjede. Ne znam ni protiv koga igram u sljedećem kolu, sada mi je važno samo da uživam. Ipak sam pobijedio Đokovića u Wimbledonu“, izjavio je zadovoljni Querrey koji u sljedećem kolu igra protiv Francuza Nicolasa Mahuta.

Spomenimo i kako su Ivan Dodig i Marcelo Melo u drugom kolu parova s 2:0 u setovima pobijedili meksičko-američku kombinaciju Gonzalez/Lipsky.

Wimbledon:

Đoković – Querrey 6:7 (6), 1:6, 6:3, 6:7 (5)

Dodig/Melo – Gonzalez/Lipsky 6:2, 6:3

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

WimbledonATPSam QuerreyNovak Đoković

Ostale Vijesti