REUTERS/Sergio Moraes
REUTERS/Sergio Moraes

Najava dana: Zadnje utakmice grupne faze EURO-a i napeti NBA playoff

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 23.06.21. | 07:43

Pogledajte što sam za danas odabrali iz bogate ponude

SLOVAČKA – ŠPANJOLSKA 18:00

(Nogomet, Europsko prvenstvo)

Luis Enrique se crveni zbog remija sa Šveđanima i Poljacima koje je upravo ova Slovačka dobila sa 1:2. Šveđani su dali samo jedan gol Slovacima koji su uistinu bili bez udarca u okvir gola, ali su zato loptu držali u svom posjedu., “sakrivši” ju od protivnika. Teško će biti Moratzi, a naročito Morenu koji je promašio penal u utakmici sa Poljacima.

ŠVEDSKA – POLJSKA 18:00

(Nogomet, Europsko prvenstvo)

Vjerovali ili ne, mreža Šveđana se još uvijek nije tresla na ovom prvenstvu, a ako uzmemo u obzir prijateljske i kvalifikaciojske utakmice uoči turnira, za sedam godina su primili jedan jedini gol. Poljska je s druge strane u potpunosti podbacila na startu u porazu od Slovačke, ali se donekle iskupila remijem sa Španjolskom, te će u posljednjem kolu ići na sve ili ništa, sve kako bi pronašli svoje mjesto među 16 najboljih timova kontinenta.

NJEMAČKA – MAĐARSKA 21:00

(Nogomet, Europsko prvenstvo)

Die Mannschaft ponovo liči na sebe, na onu staru mašineriju koja funkcionira punih 90 minuta, koja je u drugom kolu demontirala Portugal sa 4:2. Nitko nije očekivavao ovako raspucan ekipu Joachima Lowa, ali i to se dogodilo, pa će Mađari vjerovatno u bunker kako bi iščipali bod, kao protiv Tricolora s kojima su odigrali za nevjerojatnih 1:1. Desilo se to uprkos činjenici koja kaže da je Francuska preko 60 posto vremena imala loptu u svojim nogama.

PORTUGAL – FRANCUSKA 21:00

(Nogomet, Europsko prvenstvo)

Derbi skupine smrti dolazi u najgori tren za Ronalda i ekipu koja je u Munchenu pokupila šamar od Elfa, odnosno izgubila 2:4. Da tragedija bude veća u tom porazu gledali smo i dva autogola, pa će Benzema, Griezmann i Mbape biti jako oprezni u pristupu reprezentaciji koja je neosporno kvalitetna, uprkos rezultatu utakmice drugog kola.

EKVADOR – PERU 23:00

(Nogomet, Copa America)

Peru se dokazao protiv Kolumbije, pa njihova 2:1 pobjeda nad ovom selekcijom ukazuje na sve bolju formu ekipe. Ne djeluje Ekvador baš dobro, pa usprkos remiju sa Venezuelom u ovom trenutku djeluje kao manje sposobna ekipa. Naime, oni su prije toga samo u toku ovog mjeseca doživjeli dva poraza u kvalifikacijama za Mundijal, a zatim i u kontinentalnom natjecvanju u utakmici protiv Kolumbijom.

ILVES – INTER TURKU 17:30

(Nogomet, Finska 1)

Ilves je nanizao tri poraza, dok Inter Turku u stopu prati nepogrešivi Helsinki. Samo taj detalj dovoljan je da se gosti istaknu kao favorit utakmice. Uostalom, prošle godine smo ih dobili dva puta. Prvi put je bilo 5:1, a zatim sa 0:2, što znači da je raspucavanje moguće, no teško je prognozirati ovakve utakmice.

LAHTI – HIFK, 17:30

(Nogomet, Finska 1)

Riječ je o dvije tehnički izjednačene ekipe koje su sposobne odigrati tvrdu utakmicu u borbi za četvrto mjesto na tablici. Kup utakmicu iz veljače dobio je HIFK, golom u 84. Minuti susreta. Dakle, taj poslednji međusobni ogled bio je rezultatski neizvjestan, s jednim jednim pogotkom, pa bi i ovoga puta mogli svjedočiti dosta tvrdoj utakmici.

MILWAUKEE – ATLANTA 02:30

(Košarka, NBA, playoff)

Nema pravila, jer riječ je o polufinalu. Ugledamo li se na utakmice iz travnja, uočavamo da je Milwaukee dobio jedan sa 109:120, dok je Atlanta slavila na drugom sa 111:104. Dakle, teškoće biti, uz opasku sa je Milwaukee na najteži način, u sedmom meču tek u produžecima bio bolji od Brooklyna u četvrtfinalu.

EKVADOR – PERU 23:00

(Nogomet, Copa America)

Peru ulazi u utakmicu s dobrim sjećanjem na posljednji susret dvaju ekipa. Bilo je to ranije ovog mjeseca u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Tako bi trebalo biti i večeras, utakmica je od visokog značaja za Peruance koji love prolaz dalje. Doduše, prolaze sve ekipe osim posljednje plasiranog. Zbog svega toga, i Ekvador ima šanse za prolaz, no trebat će im pobjeda protiv puno jačeg Perua.

BRAZIL – KOLUMBIJA 02:00

(Nogomet, Copa America)

Carioce ne znaju za poraz još od studenog 2019. Godine. Uvjerljivi su u svim natjecanjima, pa tako i na ovogodišnjoj Copi, Posljednja dva susreta dvaju ekipa završila su remijem. Nisu slučajno Kolumbijci drugi u ovoj skupini, bit će ovo najteži ispit za Titea i njegove trupe.



Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti