Germania
Germania

Najava dana: Wimbledon, bitka za titulu podno piramida, norveška i švedska liga

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 08.07.24. | 08:00

Evo što smo vam za danas izdvojili

Fritz - Zverev, 12.00

(Tenis, Wimbledon)

Ovo će biti dvoboj dvojice bombardera, koji svoju igru na travnatoj podlozi uvelike temelje na sjajnom i razornom servisu. I obojica su gotovo pa bez greške prošla prva tri kola. Odnosno, Nijemac ruskih korijena i jest, upisavši tri glatke pobjede bez izgubljenog seta. Fritz je tek protiv Francuza Rinderknecha ispustio jedanset, dok je O'Connella i Tabila lakoćom pobijedio. Obojica su u sjajnoj formi na travi. Fritz je osvojio turnir na ovoj podlozi u Eastbourneu, dok je Zverev nastupio na nešto jačem turniru u Halleu te izgubio u finalu. U međusobnim ogledima, Zverev vodi 5-3, ali u posljednjioh šest mečeva omjer je poravnat.

Rune - Đoković, 12.00

(Tenis, Wimbledon)

Ovo je možda i najatraktivniji par osmine finala, a Novak Đoković je priličan favorit za pobjedu. Iako, treba odmah istaknuti da Srbin nije na najvišem nivou, gubio je po jedan set od Popirina i Fearnleya, no ipak nije bio u opasnosti da odvede neki od mečeva u peti set. To se ne može reći za Holgera Runea, koji je u trećem kolu imao jako težak dvoboj protiv Quentina Halysa. Gubio je Danac 2-0 u setovima od 220. igrača svijeta, ali je na kraju ipak uspio preokrenuti i sa 6-1 u petom setu izboriti dvoboj protiv Đokovića. Bit će im to šesti međusobni ogled, a trenutni je omjer 3-2 u korist Novaka.

Musetti - Mpetshi Perricard, 12.00

(Tenis, Wimbledon)

Blago iznenađenje je ovakav par u osmini finala. I dok je Lorenzo Musetti posljednjih godina standardno između 20. i 40. mjesta, uz sporadične skalpove igrača iz top 10, za njegovog današnjeg protivnika ovo je najveći uspjeh u karijeri na Grand Slam turnirima. Giovanni Mpetshi Perricard tek ima 20 godina, a na Wimbledonu je ove godine pobijedio Kordu u pet setova, Nishioku u tri, odnosno Ruusuvuorija u četiri seta. Musetti se također mučio. Po jedan set uzeli su mu Comesana i Lestienne, dok je sunarodnjaka Darderija slomio tek u petom setu. Inače, međusobno su igrali tek jednom i to prije manje od mejsec dana. Bilo je to na travnatoj podlozi, Musetti je slavio s 2-0, ali izuzetno tijesno, Oba seta dobio je u tie-breaku i to identičnim rezultatom 11-9.

Putinceva - Ostapenko, 12.00

(Tenis, Wimbledon)

Kazahstanka ruskih korijena Julija Putinceva šokirala je teniski svijet nakon što je u trećem kolu pobijedila prvu tenisačicu svijeta Igu Swiatek s 2-1 u setovima. Imala je Poljakinja i problema s ozljedom, no to ne umanjuje pothvat koji je Putinceva izvela. Da je u dobroj formi, pokazala je u Birminghamu, koji se igrao na travnatoj podlozi i u kojem je osvojila turnir. Potom je u prvom kolu Wimbledona pobijedila Grand Slam pobjednicu Angelique Kerbeg, da bi u drugom slavila protiv Čehinje Siniakove.Što se Latvijke Ostapenko tiče, nanizala je tri pobjede bez poraza. Pale su Tomljanović, Snigut i Pera, dakle dvije Hrvatice koje igraju pod drugim zastavama. U međusobnim oledima rezultat je 2-2, tako da danas očekujemo vrlo napet dvoboj. Možda i u tri seta.

Svitolina - Wang, 12.00

(Tenis, Wimbledon)

Ukrajinka Elena Svitolina favoritkinja je za pobjedu nakon što je s čistih 6-1 i 7-6 pobijedila Ons Jabeur, bivši finalisticu Wimbledona. Pobjeda Svitoline očekuje se i u današnjem duelu osmine finala, gdje joj je protivnica 42. tenisačica svijeta Wang Xin. Ona je sva tri kola prošla u tri seta, provela je na terenu znatno više vremena od Svitoline i u njihovom prvom međusobnom ogledu imat će status autsajdera.

Doumbia/Reboul - Arevalo/Pavić, 12.00

(Tenis, Wimbledon)

Hrvatsko-salvadorska kombinacija usastavu Mate Pavić/Marcelo Arevalo stigla je do osmine finala turnira parova u Wimbledonu. I veliki su favoriti za prolaz u četvrtfinale. Protivnici su im Francuzi Doumbia i Reboul, koji su drugo kolo prošli tek u tie-breaku odlučujućeg seta. Pavić i Arevalo još nemaju nijedan izgubljen set, a nadamo se da će tako biti i danas. Bit će ovo prvi međusobni ogled ova dva para.

Al-Ittihad – Pyramids, 16.30

(Nogomet, egipatska Premier liga)

Vodeća momčad egipatskog prvenstva koju briljantno vodi Krunoslav Jurčić ima 11 bodova prednosti, ali i četiri utakmice više od prvog pratitelja, afričkog prvaka Al Ahlyja. Danas Jurčićevi puleni gostuju u Aleksandriji, ali ne dolaze sa zadatkom spaljivanja biblioteke nego rastuživanja domaćih navijača 10-plasiranog kluba u državi, koji ne može ni gore ni dolje. U veljači je na svom stadionu Pyramids slavio 1-0, a podsjećamo, Jurčićev stroj ima 13 pobjeda zaredom, 17 je ogleda bez poraza.

Al Ahly – El-Gaish, 18.00

(Nogomet, egipatska Premier liga)

Prvak Afrike je odgađao utakmice dok je nastupao na Fifinom klupskm SP-u pa ih ima četiri manje, ali i 11 bodova manje od vodećeg Pyramidsa Krune Jurčića. Al Ahly sad ubzrano nadoknađuje propušteno, ima osma pobjeda zardom, 15 je utakmica neporažen, 11-plasirani El Geish mu je poput plitkog potoka, ne treba neki Mojsije na klupi ili na terenu da napravi čudo za tri boda. Nedavno su se ovi rivali susreli u Kairu kad je El-Gaish bio domaćin, završilo je 0-4. Prema tome…

Kristiansund – Fredrikstad, 19.00

(Nogomet, Eliteserien)

Trinaesto kolo elitnog razreda norveškog nogometa završava u ponedjeljak, četvrtoplasirani Frederikstad je favorit devetoplasiranom Kristiansundu, osam je bodva razlike među njima, a u 67 posto Kristiansundovih ovosezonskih doaćih utakmica obje su momčadi zabijale već do poluvremena. Trebalo bi i danas biti golova, pogotovo što Kristiansund već 11 kola zaredom prima bar jedan gol.

Norrköping – Djurgarden, 19.00

(Nogomet, Allsvenskan)

Treći odostraga protiv tećeg sprijeda odnosno 14-plasirani protiv trećeplasiranog, ako vam je tako draže, u 13. Kolu švedskog nogometnog prvenstva. Norrköping ima četiri poraza zaredom, sedam je kola bez pobjede (šest poraza i remi), dok Djurgarden želi povratak na staze uspjeha, jer nakon pet uzastopnih pobjeda u prošlom je kolu, uoči stanke, 2. lipnja, izgubio doma od Hammarbyja (0-3). U zadnjih sedam utakmica ovih momčadi Norrköping je primao najmanje gol.


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dankladioniceSponzorira Germania Sport Kladionica

Ostale Vijesti