Najava dana: Vekić protiv Belgijke, Mektić i Dodig međusobno, Zekić dočekuje Velež

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 07.10.24. | 08:00

Ovo su najzanimljivije utakmice dana.

Donna Vekić - Elise Mertens, 14.30

(Tenis, WTA Shanghai)

Sjajna hrvatska tenisačica u Shanghaiu lovi nastavak fantastične forme koja je krasi još od lipnja. Vekić je prvo stigla do finala Bad Homburga, zatim polufinala Wimbledona, finala Olimpijskog turnira, a igrala je i osminu finala US Opena. Na azijskoj turneji upisala je pobjedu i poraz u Pekingu, a sada je, u prvom kolu kineskog Shanghaia čeka 29. tenisačica svijeta, Elise Mertens s kojom se Donna do sada susrela samo jednom, u srpnju prošle godine i izgubila s 0-2 u

Dodig/Bopanna - Mektić/Koolhof, 09.00

(Tenis, ATP Shanghai - parovi)

U osmini finala Šangaja susreću se dva hrvatska specijalista za parove. Ivan Dodig igra s Indijcem Rohanom Bopannom, a Nikola Mektić s Nizozemcem Wesleyjem Koolhofom koji su imali nešto teži posao u prvom kolu u kojem su pobijedili Filsa i Sheltona s 2-1, a Dodig i Bopanna bili su uspješni protiv španjolske kombinacije Carreno-Martinez s 2-0. Tko prođe ovaj meč, ući će u uži krug kandidata za naslov...

Studentski Centar - Zadar, 19.00

(Košarka, ABA liga)

U trećem kolu ABA lige, u kojoj imaju pobjedu i poraz, hrvatski prvaci žele nastaviti dobar ulazak u sezonu. Zadar je u ABA ligi svladao Cibonu u Zagrebu i izgubio nakon produžetaka od Igokee, a u prvenstvu je svladao Alkar s +47 te Zabok s +31. Studentski Centar je u zadnjem kolu ABA lige izgubio od Cibone u Zagrebu i sada se želi iskupiti za taj poraz....

Borac Banja Luka - Željezničar, 18.00

(Nogomet, BIH liga)

Prvak BiH Borac ove je sezone već izgubio od sarajevskog kluba, Zekićeva momčad svladala ga je u Banja Luci s 1-0, a sada im u goste stižu sarajevski Plavi koji bilježe dobar ulazak u sezonu. Željo je treći s četiri boda više od Borca, ali i tri utakmice više. Očekuje se dosta zanimljiva utakmica u kojoj je prvak favorit, posebno jer se Zrinjski odvojio na vrhu ljestvice.

Sarajevo - Velež, 21.00

(Nogomet, BIH liga)

FK Sarajevo i dalje ne zna za poraz u domaćem prvenstvu, trenutno je drugi i puše za vrat Zrinjskom. Zekićeva momčad danas želi prekinuti niz od dva remija (Željezničar i Široki Brijeg) protiv devetog Veleža koji bilježi vrlo lošu sezonu u kojoj iz prve lige ispadaju čak četiri kluba budući da se liga smanjuje. Bordo klub današnji dvoboj dočekuje kao favorit i očekuje se da će hrvatska kolonija na Koševu upisati novi trijumf.

Goias - Santos, 02.00

(Nogomet, Serie B)

Slavni Santos na dobrom je putu da se vrati u Serie A. Trenutno je drugi s bodom, ali i utakmicom manje od Novorizontina te bi s pobjedom kod Goiasa ponovno preuzeo tron. Santos će se sigurno vratiti u Serie A, a Goias je u ovom trenutku bliže ispadanju (ima šest bodova više) nego višem rangu (devet bodova manje). Santos je slavio u zadnje tri međusobne utakmice.

Sport Recife - Cera, 02.00

(Nogomet, Serie B)

Serijom dobrih rezultata Sport Recife je skočio na četvrto mjesto, koje vodi u viši rang), a s pobjedom bi mogao skočiti i na treće, uz utakmicu manje od trenutno trećeg Mirassola. No, Cera je samo dva boda udaljena od Recifea (uz utakmicu više) te također ima ambiciju plasmana u Serie A. Očekuje nas zanimljiva utakmica dva pretendenta za viši rang, posebno jer se obje momčadi nalaze u dobroj formi.

Banfield - Estudiantes, 23.00

(Nogomet, Torneo Betano)

Banfield ovu utakmicu dočekuje s 26. (od 28) mjesta i 17 osvojenih bodova, dok je Estudiantes 11. mjesta bolje plasiran, ali sa samo tri boda više! Dakle, Banfield se može bodovno izjednačiti s Estudiantesom. Ove momčadi igraju u pravilu izjednačene utakmice. U posljednjih pet međusobnih susreta obje su upisale po jednu 1-0 pobjedu, a tri dvoboja završila su bez pobjednika.

Atletico Tucman - Tigre, 02.00

(Nogomet, Torneo Betano)

Atletico Tucman je u zadnja tri kola osvojio samo bod i vodeći Velez Sarsfield mu je pobjegao na 10 bodova prednosti. Tigre igra sezonu za zaborav, trenutno je 23. s 18 osvojenih bodova u 16 utakmica te se također nalazi u lošoj formi. Zanimljivo, utakmice ova dva kluba u sezonama 2022. i 2023. (Argentinci igraju samo jednu međusobnu utakmicu u sezoni) završile su 0-0.

Bradford City - Newport, 21.00

(Nogomet, League Two)

S obzirom na reprezentativnu pauzu, ovog ponedjeljka se ne igraju Lige petice, ali zato je tu engleska League Two! Bradford ovu utakmicu četvrtog ranga engleskog nogometa dočekuje s 14. mjesta i 12 osvojenih bodova, a Newport je pet mjesta i tri boda bolje rangiran. Zanimljivo Bradford je u prošloj sezoni upisao dvije 4-1 pobjede u međusobnim susretima, a Newport ne zna za pobjedu već šest međusobnih utakmica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najava danakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti