Germania
Germania

Najava dana: Vardar u Maksimiru, ATP Umag i 2. pretkolo Lige prvaka

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 23.07.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili.

Dinamo – Vardar, 19.00

(Nogomet, prijateljska)

Dinamo će se protiv skopskog Vardara (19.00, MaxSport 1) prvi put nakon kraja prošle sezone predstaviti pred svojim navijačima. U Maksimiru će, prvi put nakon povratka u Dinamo, zaigrati u modrom dresu i Marko Pjaca, čovjek, koji se od Dinama i oprostio protiv istog protivnika 2016.godine, kad je s dva pogotka bio i kreator pobjede (3-2) i prolaska u iduće pretkolo Lige prvaka. Ova je utakmica ipak pripremnog karaktera, Sergej Jakirović isprobat će veći dio igrača, koje ima na raspolaganju. A moguće je da ćemo, barem u nekoj minutaži, vidjeti i novog Dinamovog igrača Samyja Mmaeea. U svakom slučaju, Dinamovi navijači će imati priliku uživo vidjeti kako trenutno izgleda njihova momčad, točno 10 dana prije početka sezone i utakmice s Istrom (2. kolovoza). Dinamo će do kraja tjedna odigrati još dvije utakmice, obje protiv Šahtara (petak i subota).

Darderi – Ajduković, 16.30

(Tenis, ATP Umag)

Duje Ajduković oduševio je svojim nastupom na ATP turniru u švedskom Bastadu. Na jugu Švedske, Splićanin je igrao tenis karijere, stigao je do polufinala, a tamo ga je dočekao Rafa Nadal. Duje je uzeo prvi set legendarnom Španjolcu, ali je onda naredna dva izgubio. Sada je stigao u Umag gdje mu je protivnik Darderi i koji je objektivno favorit u ovom meču. Preostaje za vidjeti može li Ajduković skuhati još jedno iznenađenje.

Kokkinakis – Ćorić, 16.00

(Tenis, ATP Atlanta)

Borna Ćorić se strašno muči s ozljedama ove sezone, hvatanjem ritma i konstantnosti na teniskim terenima. Sada će se hrvatski tenisač okušati na ATP turniru u američkoj Atlanti. Radi se o tvrdoj podlozi, a protivnik će mu biti Australac Kokkinakis. Niti on nije u nekoj bajnoj formi, doduše. Ćorić je četiri mjesta bolji na ATP ljestvici, željan je dokazivanja i povratka na stari nivo pa bi Hrvat mogao biti blagi favorit u ovom meču.

Bodø/Glimt – Riga FS, 17.00

(Nogomet, Liga prvaka, 2. pretkolo)

Dvoboj norveškog i latvijskog prvaka. Momčad iz Rige morala je proći 1. pretkolo, izbacila je sjevernoirski Larne dvama visokim pobjedama (3-0, 4-0), a u domaćem prvenstvu, novoj sezoni koja je već stigla do 23. kola, nalazi se na prvome mjestu. Bodø/Glimt je, pak, prvi nakon 17 kola norveškog prvenstva i to s utakmicom manje, u zadnjih pet nadmetanja ima četiri pobjede i poraz te je veliki favorit.

Panevežys – Jaiellonia, 17.30

(Nogomet, Liga prvaka, 2. pretkolo)

Litavski prvaci su u 1. pretkolu iznenađujuće izbacili finski HJK, 3-0 doma, 1-1 u gostima, no u novoj sezoni Panavežys blago rečeno kašljca jer je posljednji, 10. na ljestvici sa 21 bodom u 22 kola. Pobjeda nad finskim prvakom jedina im je u zadnjih pet utakmica. Jagiellonia je postala poljski prvak u posljenjem kolu, a u novoj sezoni prošlog petka startala je pobjedom nad Puszczom Niepolomice 2-0. Sve osim trijumfa gostiju danas popodne bilo bi golemo iznenađenje...

APOEL – Petrocub, 19.00

(Nogomet, Liga prvaka, 2. pretkolo)

Ciparski protiv moldavskog prvaka, Cipranima liga još nije počela, Moldavcima počinje prvi vikend kolovoza. APOEL je bio slobodna u 1. pretkolu pa je dosad samo igrao prijateljske dvoboje, ima pobjedu i tri remija sa srpskim prvoligašima (Spartak 2-1, Novi Pazar 2-2, Radnički Kragujevac 1-1) te 0-0 s AEK-om Larnaca. Petrocub je prošle sezone napokon skinuo Šerif s trona, a u 1. pretkolu izbacio je kazahstanskog prvaka Ordabasy 0-0 i 1-0, dakle zna igrati na rezultat.

Malmö – Klaksvik, 19.00

(Nogomet, Liga prvaka, 2. pretkolo)

Velik je rivalitet Šveđana i Danaca pa time i Šveđana s predstavnicima Ovčjih Otoka, autonomne pokrajine pod krunom Kraljevine Danske. No, Klaksvik se ne smije podcijeniti, prošle sezone izbacili su Ferencvaros, tadašnjeg švedskog prvaka Häcken te ispali tek od Moldea i to nakon podužetaka. Ovog ljeta u pretkolu su izbacili luksemburški Differdange 2-0 i 0-0, a u trenutnom prvenstvu svoje zemlje su treći. Malmö je vodeći u Švedskoj nakon 16 kola nove sezone, prema tome...

FCSB – Maccabi (TA), 19.30

(Nogomet, Liga prvaka, 2. pretkolo)

Rumunjski protiv izraelskog prvaka, no Rumunjima je za razliku od Izraelaca prvenstvo počelo. FCSB ima dva remija u prva dva kola, a u 1. pretkolu lakši trening protiv prvaka San Marina Virtusa (7-1, 4-0). Maccabi je u pripremnim utakmicama isprašio Ruch Chorzow 5-0, s Rakowom igrao 0-0, a Omoniju iz Nikozije svladao 2-0 te propšlog ponedjeljka u izraelskom Superkupu nadvisio imenjaka iz Petah Tikve 2-0. Još uvijek zabija Eran Zahavi (36)... Uzvrat je na stadionu Honveda u Budimpešti 31. srpnja.

Dinamo Kijev – Partizan, 20.00

(Nogomet, Liga prvaka, 2. pretkolo)

U takozvanom Putu neprvaka Uefinih pretkola Lige prvaka svojevrsni derbi je ogled doprvaka Ukrajine i Srbije, prva utakmica igra se u poljskom Lubinu Ukrajinsko prvenstvo počinje prvi vikend kolovoza, a u pripremnim ogledima Kijevljani imaju tri pobjede od kojih je najzvučnija nad Bröndbyjem 4-0, dva remija (Paderborn 0-0, Schalke 2-2) te poraz u 'generalki' protiv Union Berlina 2-3. Partizan je najjače provjere nas pripremama imao protiv ruskih klubova i to u Moskvi (Dinamo 2-2, CSKA 0-3, Lokomotiv 1-1), a na startu prvenstva Srbije u petak nadvisio je Napredak 1-0.

Lugano – Fenerbahçe, 20.30

(Nogomet, Liga prvaka, 2. pretkolo)

Put neprvaka u pretkolima Uefine Lige prvaka. Švicarsko prvenstvo je počelo, tursko počinje tek drugi vikend kolovoza. Lugano je na startu Super lige svladao Grasshopper 2-1, dočim je Fener pod novim treberom Joseom Mourinhom dosad igrao samo prijateljske utakmice. Izgubio je samo jednu, onu koju je suparnik shvatio kao da je kvalifikacijska za Europu, pogađate, protiv Hajduka 0-1. Osim toga tri pobjede i remi, a nakon poraza od Splićana 4-0 protiv Strasbourga i 5-1 protiv Hull Cityja. Livaković brani, Tadić dodaje, Džeko zabija... Ne vjerujemo da švicarski doprvak može zaustaviti turskog.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti