Germania
Germania

Najava dana: Srbi i Amerikanci bruse formu za Pariz, zanimljivi okršaji u Umagu

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 22.07.24. | 08:00

Evo što smo za danas izdvojili

Srbija – Grčka, 20.00

(Košarka, prijateljski susret)

Srbi i Grci odrađuju posljednje pripreme uoči početka Olimpijskih igara u Parizu. Srbi su okupili sjajnu momčad, izbornik Svetoslav Pešić ima na raspolaganju sve najveće zvijezde i Srbi se nadaju velikom rezultatu na Igrama. Grčka je, pak, u Pireju na kvalifikacijskom turniru pokazala koliko je jaka i ona je jedna od momčadi koje su naciljale medalju na Igrama. Ovo će biti tvrda utakmica u kojoj ipak mala prednost ide Srbima.

SAD – Njemačka, 21.00

(Košarka, prijateljski susret)

Reprezentacija SAD-a nakrcana je najvećim NBA superstarovima, ali i u takvom sastavu ih je skoro slomio Južni Sudan u posljednjoj prijateljskoj utakmici. Na koncu je LeBron James donio pobjedu od pola koša. Sada se sigurno očekuje bolja utakmica Amerikanaca koji posljednju provjeru imaju protiv Nijemaca, inače aktualnih svjetskih prvaka i momčadi koja se nikako ne smije shvatiti olako. Međutim, SAD je ipak osjetni favorit u ovom ogledu.

Kokkinakis – Ćorić, 16.00

(Tenis, Atlanta)

Borna Ćorić muku muči s ozljedama, hvatanjem ritma i konstantnosti na teniskim terenima. Sada će se hrvatski tenisač okušati na ATP turniru u američkoj Atlanti. Radi se o tvrdoj podlozi, a protivnik će mu biti Australac Kokkinakis. Niti on nije u nekoj bajnoj formi, doduše. Ćorić je četiri mjesta bolji na ATP ljestvici, željan je dokazivanja i povratka na stari nivo pa bi Hrvat mogao biti blagi favorit u ovom meču.

Shapovalov – Goffin, 16.00

(Tenis, Atlanta)

Shapovalov i Goffin daleko su od svojih najboljih teniskih igara u karijeri. A tome u prilog idu i njihove pozicije na ATP ljestvici: Kanađanin je 139. igrač svijeta, dok je Belgijac na 98. mjestu. A kako ne bi ispao iz kruga sto najboljih, Goffin danas mora pobijediti Shapovalova. Stoga, njemu ide mala prednost u ovom susretu.

Darderi – Ajduković, 10.00

(Tenis, Umag)

Duje Ajduković oduševio je svojim nastupom na ATP turniru u švedskom Bastadu. Na jugu Švedske, Splićanin je igrao tenis karijere, stigao je do polufinala, a tamo ga je dočekao Rafa Nadal. Duje je uzeo prvi set legendarnom Španjolcu, ali je onda naredna dva izgubio. Sada je stigao u Umag gdje mu je protivnik Darderi i koji je objektivno favorit u ovom meču. Preostaje za vidjeti može li Ajduković skuhati još jedno iznenađenje.

Poljičak – Sonego, 10.00

(Tenis, Umag)

Mili Poljičak se i dalje traži na seniorskoj razini. Iako pruža dobre igre na ITF turnirima, to tek treba preslikati i na ATP razinu. U Umagu ga je dočekao dosta težak ždrijeb, pa tako već danas igra protiv Talijana Sonega. O razlici u kvaliteti dovoljno govori pozicija na ATP ljestvici: Poljičak je 524. igrač svijeta, a Sonego 52.

Navone – Cobboli, 10.00

(Tenis, Umag)

Argentinac Navone je pružio jako dobar tenis u švedskom Bastadu u kojem je u četvrtfinalu igrao protiv Rafaela Nadala. Uzeo je argentinski tenisač čak i set velikom Španjolcu, ali više od toga nije išlo. Sada je 36. igrač svijeta stigao u Umag gdje ga očekuje okršaj protiv 48. igrača svijeta Cobollija. Navone je blagi favorit.

Van Assche – Fognini, 10.00

(Tenis, Umag)

Talijan Fabio Fognini je još uvijek pojava u svjetskom tenisu, a Talijan se redovito rado vraća na umaški turniru. No, tenis mu više nije na najvišoj razini, trenutno je 80. igrač svijeta, a sada mu slijedi okršaj protiv Van Asschea. Iako to kod Fogninija nije nikada sigurno, ali on je favorit u ovom meču.

Parrizas-Diaz – Martić, 10.00

(Tenis, Iasi)

Petra Martić se i dalje traži u ovoj sezoni. Igra toplo-hladno, a trenutno se nalazi na 99. mjestu WTA ljestvice. A kako ne bi ispala iz kruga sto najboljih igračica na svijetu, treba joj jedan dobar rezultat na turniru u Rumunjskoj. Stoga danas ne bi trebala imati problema protiv Španjolke Parrizas-Diaz.


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti