Germania
Germania

Najava dana: Prilika za Bilićevo iskupljenje, susreti Hrvata u Italiji

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 23.10.22. | 07:46

Pogledajte što smo danas izdvojili.

Istra 1961 – Šibenik, 15.00

(Nogomet, HNL)

Nanizali su Istrani tri utakmice bez poraza, a onda ih je prekinuo Osijek u Gradskom vrtu. Momčad Gonzala Garcije igra dobar nogomet, a često namuče i favorizirane protivnike. U goste im danas dolazi Šibenik koji je posljednju pobjedu upisao krajem srpnja. Narančaste se naziva kraljevima remija, a pod novim trenerom Cvitanovićem mogli bi danas napasti pobjedu. U prošlom kolu izgubili su od Slaven Belupa kod kuće, a kao i Istra su slavili u Kupu. Trenutna razlika između ove dvije momčadi je u samo jedan bod.

Slaven Belupo – Rijeka, 17.10

(Nogomet, HNL)

Teška muka za jedne i druge u Kupu. Slaven Belupo se doduše mučio s drugoligašem, dok je Rijeci za prolaz trebala pobjeda u produžecima protiv petoligaša. S druge strane spojili su Riječani nakon crnog niza dvije pobjede u prvenstvu i u pohodu po treću dolaze u Koprivnicu. Farmaceuti se i dalje dobro drže, na četvrtom su mjestu i imaju osam bodova više od današnjih gostiju.

Udinese – Torino, 12.30

(Nogomet, Serie A)

Domaćini su iznenadili sve svojim nizom od devet utakmica bez poraza u Serie A. Pali su nedavno u Kupu od Monze, a je li ih to pokolebalo pokazat će protiv Torina. Momčad Ivana Jurića dolazi im u goste i ima problem s realizacijom zbog koje je hrvatski trener pripremio posebne treninge za Nikolu Vlašića koji mu je najveća uzdanica. Torino se nedavno raspucao u Kupu i slavio s 4:0, a danas bi tu formu željeli prenijeti i na prvenstvo.

Bologna – Lecce, 15.00

(Nogomet, Serie A)

Pravu minutažu dobio je Nikola Moro za Bolognu i u Kupu i bio ponajbolji igrač utakmice protiv Cagliarija. S obzirom na pokazano i danas bi mogao zaigrati protiv Pongračića i Bistrovića na drugoj strani. Trenutna razlika između ova dva kluba je samo jedan bod, a pobjeda im je nužna da se odmaknu od ruba zone za ispadanje.

Atalanta – Lazio, 18.00

(Nogomet, Serie A)

U kasnijem terminu derbi će igrati Roma i Napoli, a uvertira im je utakmica između Atalante i Lazija. Na obje strane po jedan bivši veznjak Hajduka. Od prve minute se u sastavu Atalante očekuje Mario Pašalić, dok na drugoj strani bi na klupi trebao biti Toma Bašić. Atalanta je krenula u sezonu sjajno, kao i vodeći Napoli ne znaju još za poraz. Lazio im je svega tri boda iza s jednim porazom u 10 utakmica.

Angers – Rennes, 13.00

(Nogomet, Ligue 1)

Gosti su započeli prvenstvo slično kao i prošle sezone. Trenutno su na petom mjestu s 21 bodom, ali s manje startova od prve minute hrvatskog veznjaka Lovre Majera. Prošle sezone Majer je oduševljavao sve svojim igrama, a ova utakmica bi mogla biti novi okidač za iste. Domaćini su predzadnji na ljestvici, a sve osim pobjede Rennesa danas bio bi kiks.

Tottenham – Newcastle, 17.30

(Nogomet, Premier liga)

Spursi traže iskupljenje za poraz od Manchester Uniteda u zadnjoj utakmici. Neće biti lako jer im u goste dolazi najbogatiji klub na svijetu. Svrake su počele ove sezone puno bolje od prošle u kojoj su se borili za ostanak u ligi. Trenutno su jedini klub u Premier ligi uz Arsenal i Manchester City sa samo jednim porazom ove sezone. Posljednjih šest utakmica imaju tri pobjede i tri remija. Tottenham s druge strane vodi borbu na dva fronta, a predvođeni Ivanom Perišićem danas bi mogli nanijeti drugi poraz klubu koji se prošle sezone najviše spominjao u kontekstu hrvatskog reprezentativca.

Watford – Luton, 13.00

(Nogomet, Championship)

Danas Slaven Bilić ima priliku za iskupljenje nakon teškog poraza od Millwalla u prošlom kolu. Njegova momčad igra doma i to protiv jednog od pretendenata za plasman u Premier ligu. Bilić u prvih pet utakmica otkako je na klupi Stršljenova ima dvije pobjede i dva poraza. Ovaj susret će mu doći kao šansa da poboljša statistiku, ali i uspori jednog od rivala za ulazak u viši rang.

Betis – Atletico Madrid, 16.15

(Nogomet, La Liga)

Iako iz tabora Atletica ne dolaze često pozitivne informacije i konstantne su kritike, momčad se i dalje drži pri vrhu La Lige. Trenutno je momčad Diega Simeonea na četvrtom mjestu s 20 bodova. Isto toliko ima i Betis koji im dolazi danas u goste. Obje momčadi se natječu na dva fronta, a Atleticu još nije siguran povratak Jana Oblaka među vratnice pa i danas Ivo Grbić mogao započeti utakmicu.

Barcelona – Athletic Bilbao, 21.00

(Nogomet, La Liga)

Barcelona se od poraza u El Clasicu oporavila razbijanjem Villarreala s 3:0. Za hvatanje najvećih rivala treba im i danas pobjeda. Pred Xavija je stavljen ultimatum da mora slaviti protiv Villarreala i baskijskog velikana. Prvi dio je ispunio, a ni drugi ne bi trebao biti veliki problem s obzirom na formu današnjeg protivnika. Athletic je u posljednje tri utakmice upisao dva remija i poraz, a trenutno su na šestom mjestu La Lige.


Tagovi

najava danaGermania Sportkladionicakladioničarski danGermania Sport kladionicaGermania avion

Ostale Vijesti