Germania
Germania

Najava dana: Počinje US Open, Vekić traži osvetu u prvom kolu, a tu je i nogomet

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 26.08.24. | 08:00

Evo koje smo utakmice danas izdvojili.

Vekić - Birrell, 17.00

(Tenis, US Open)

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić u prvom kolu posljednjeg ovogodišnjeg "grand slam" turnira igrat će protiv Australke Kimberly Birrell. Osvajačica srebrne medalje na nedavnim Olimpijskim igrama u Parizu te polufinalistica Wimbledona igrat će protiv trenutačno 147. tenisačica svijeta koja je do glavnog turnira stigla iz kvalifikacija, gdje je ostvarila tri pobjede. Slavila je protiv Amerikanke Robin Montgomery (7-6, 4-6, 6-2), Slovenke Veronike Erjavec (6-4, 6-4), te Amerikanke Juliete Pareje (6-3, 6-3). Vekić i Birrell su do sada igrale jednom, ove godine na Australian Openu, a slavila je Birrell.

GOŠK – Posušje, 21.00

(Nogomet, Premijer liga BiH)

Momčad iz Gabele je očajno krenula u novu sezonu, vezali su čak tri poraza, a ukupno su primili osam pogodaka, što je tek nešto manje od tri po susretu. Posušje s druge strane je nakon prva dva kola bio stopostotan, da bi onda u prošlom kolu odigrali 1-1 doma protiv Sloge. Gosti su danas favoriti, ali morat će to pokazati na terenu.

Cagliari – Como, 18.30

(Nogomet, Serie A)

Davide Nicola nema karizmu poput Claudija Ranierija, ali i on vodi Cagliari jako dobro. Sezonu je otvorio remijem na domaćem terenu protiv Rome, što ih je sigurno napunilo samopouzdanjem. S druge strane, Juve je u prvom kolu s 3-0 svladao Como koji se i dalje uhodava, i dalje se uče jedni na druge, iako kvalitetu u klubu svi imaju. No, fali im kemije, a to že Cagliari sada ponovno pokušati iskoristiti. Ako su s Romom igrali neriješeno, onda sada 'ganjaju' pobjedu.

Verona – Juventus, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Juventus je prvo rutinski riješio Cesca i njegov Como, potom su dogovorili nekoliko pojačanja, a sada imaju u planu bez nekih velikih najava projuriti i pokraj Verone te u gradu Romea i Julije uzeti sva tri boda. Verona je puno slabija u odnosu na onu momčad koju su vodili Jurić ili Tudor, stoga bi na sve osim lagane pobjede gostiju iznenadilo.

Bravo – Nafta, 17.30

(Nogomet, Prva slovenska nogometna liga)

Bravo je jako dobar u otvaranju sezone. OK, izbacio ih je Zrinjski iz Konferencijske lige, ali to nije ništa čega se moraju sramiti, ipak Plemići ulažu puno više od njih. A i godinu dana ranije su bili u grupnoj fazi spomenutog prvenstva. Što se tiče prvenstva, trenutno su četvrti, što je opet vrlo dobro. Danas im u goste dolazi pretposljednja Nafta koja je u prvih pet kola upisala jednu pobjedu i četiri poraza, a nakon Domžala imaju najgoru obranu lige. Očekujemo jednu čvrstu jedinicu, iako je u ovom ogledu svašta moguće.

Villarreal– Celta Vigo, 21.30

(Nogomet, La Liga)

Žuta podmornica je sezonu otvorila s remijem protiv Atletica te pobjedom kod Seville, dok je Celta u dvije utakmice na domaćem terenu svladala Alaves, a onda i Valenciju. Dakle, i jedni i drugi zasad bolje guraju, ali ova pobjeda i remi Villarrala nam ipak ima malo veću težinu. Iako Celtu nećemo podcijeniti, tipovat ćemo na jedinicu. Ipak, iskustvo je na strani domaćina. A i kvaliteta, da se ne lažemo…

Albot - Đoković, 02:30

(Tenis, US Open)

Srbin Novak Đoković u lovu je na 25. naslov na Grand Slam turnirima, a prvi protivnik na tom putu mu je Radu Albot iz Moldove. Radi se o tek 138. igraču svijeta, a on je dvoboj protiv Đokovića izborio nakon uspješnog prolaska kvalifikacija. Tamo je ostvario tri pobjede, ali u svakoj je izgubio po jedan set. Dakle, nije to bilo pretjerano uvjerljivo i ne očekujemo da ugrozi 2. igrača svijeta.

Marterer - Zverev, 17.00

(Tenis, US Open)

Bit će ovo njemački obračun u prvom kolu, a Alex Zverev bi trebao imati lagano zagrijavanje protiv Maximiliana Marterera, 101. igrača svijeta. Zverev spada u krug najužih favorita za visok doseg u New Yorku, a da Marterer nije igrač koji bi mu trebao zaprijetiti, dovoljno govori i činjenica da nije uspio proći kvalifikacije na US Openu. Na turnir je upao kao sretna zamjena zbog otkaza nekoliko igrača, tako da očekujemo sigurnu pobjedu Zvereva.

Opelka - Musetti, 20.30

(Tenis, US Open)

Ovo je dvoboj kojem se jako vesele svi poklonici tenisa. Naime, na prvi pogled ovdje ne bi smjelo biti nikakve neizvjesnosti, barem ako bismo u obzir uzeli ranking igrača, ali on je u ovom slučaju nešto manje relevantan. Naime, Reilly Opelka se tek prošli mjesec vratio igranju, a prije toga je posljednji nastup na ATP Touru imao još u kolovozu 2022. u Washingtonu kada je bio 17. igrač svijeta, no zbog operacija kuka i zapešća uslijedila je duga stanka. Zato Lorenzo Musetti jest favorit, ali niti blizu izražen kao što bi inače bilo u dvoboju igrača koje na ATP ljestvici dijeli 305 pozicija.

Rune - Nakashima, 23.00

(Tenis, US Open)

Ovo je jedan od najjačih parova prvog kola u muškoj konkurenciji. Holger Rune je 15. igrač svijeta, dakako ujedno je i nositelj na US Openu, a za protivnika je dobio jednog od najmanje poželjnih protivnika koji nisu postavljeni za nositelja. Amerikanac Brandon Nakashima je 48. tenisač s ATP ljestvice, a ono što je posebno zabrinjavajuće za Runea, Nakashimi su pripala oba dosadašnja međusobna duela.



Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti