Germania
Germania

Najava dana: Kreće novo kolo Liga petice, ali ima i domaćih košarkaških poslastica

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 04.10.24. | 08:00

Evo što smo vam za danas izdvojili:

Istra 1961 - Osijek, 18.00

(Nogomet, HNL)

Prisutno je zadovoljstvo u redovima Bijelo-plavih nakon još jedne pobjede koju je osječka momčad ostvarila protiv Varaždina na domaćem terenu. Tako je nastavljen uspješan niz, no na stadionu Aldo Drosina na kojem u posljednje četiri utakmice Osječani nisu uspjeli pobijediti, a pritom su Istrijani zabilježili tri pobjede rezultatom 1-0 uz jedan remi 4-4 iz kolovoza prošle godine. Istra 1961 do sada je skupila 8 bodova, ima i najviše akumuliranih kartona u HNL-u jer je takav i stil igre njihova trenera Paola Tramezzanija. Osječane muče ozljede, ali i s njima žele napokon doći opet u gornji dom HNL-a čim prije.

Leganés - Valencia, 21.00

(Nogomet, La Liga)

Valencia će nastojati zabilježiti svoju drugu pobjedu u La Ligi na Estadio Municipal de Butarque gdje će se suočiti s Leganesom. Los Che je razočaravajuće započeo sezonu, zauzevši 18. mjesto na tablici s pet bodova, dok je Leganes osvojio sedam bodova iz svojih prvih osam utakmica i zauzeo 16. mjesto. Tri od posljednje četiri utakmice La Lige između ove dvije momčadi završile su 1-1. Valencia jednostavno ne pobjeđuje u utakmicama u ovom trenutku, a unatoč njihovoj kvaliteti, teško nam je pomoći da osiguraju sva tri boda u petak navečer.

Napoli - Como, 18.30

(Nogomet, Serie A)

Vrativši se na vrh tablice po prvi put u više od godinu dana, Napoli će nastojati nastaviti svoj dobar niz na račun Coma kada se momčadi sastanu na stadionu Maradona. Domaćini imaju stopostotni učinak kod kuće protiv svojih kolega iz Lombardije u Serie A, ali gosti su također u dobroj formi prije putovanja na jug u Napulj. Iako nema sumnje da je Como sposoban Napoliju napraviti probleme, domaćini su pod novim vodstvom pojačali obranu i bit će ih teško slomiti. Budući da su gosti primili najviše golova tijekom posljednjih 15 minuta i sudačke nadoknade u Serie A dosad (pet), a Napoli je zabio četiri tijekom tog razdoblja, možda će se upravo tada odlučiti pobjednik.

Hellas Verona -Venezia 20.45

(Nogomet, Serie A)

Hellas Verona je neporažena protiv Venezie u Serie A, zahvaljujući pet pobjeda i remiju, samo protiv još dvije momčadi su Gialloblù neporaženi u prvoj ligi: Livorno (dvije pobjede) i Catania (4 pobjede, 2 remija). Verona je izgubila zadnja tri prvenstvena susreta i doživjela četiri poraza u prvih šest utakmica; posljednji put kada je Gialloblù izgubio najmanje pet utakmica u prvih sedam dana Serie A bilo je 1991./92., sezone koja je završila ispadanjem. Venezia je izgubila četiri od prvih šest utakmica ovog prvenstva. Venezia nije uspjela postići više od jednog gostujućeg gola u Serie A od posljednjeg uspjeha u gostima u natjecanju (12. veljače 2022. protiv Torina).

Augsburg - Borussia M'gladbach, 20.30

(Nogomet, Bundesliga)

Gladbach je završio samo bod od zone ispadanja prošle sezone, ali izgleda bolje ove sezone nakon nekoliko pobjeda. Unatoč samo jednoj pobjedi, Augsburg je bio na krivom kraju nekih diskutabilnih sudačkih odluka u nedavnim porazima. Ova je utakmica prošle sezone završila rezultatom 4-4 i još jedan remi bi se mogao dogoditi i ovoga puta. Samuel Essende je suspendiran na još jednu utakmicu. Robert Gumny oporavlja se od ozljede, dok se Reece Oxford još uvijek vraća nakon dugotrajnog COVID-a. Vratar Finn Dahmen oporavlja se od operacije gležnja. Moritz Nicolas će biti na golu jer se prvi izbor Jonas Omlin ozlijedio. Nathan Ngoumou bit će out nekoliko tjedana zbog ozljede mišića, Franck Honorat se bori s ozljedom lista, dok se drugi rezervni vratar Jan Olschowsky bori s ozljedom koljena.

Marseille - Angers, 20.45

(Nogomet, Ligue 1)

Neke izvedbe iz Marseillea ove sezone bile su istinski uzbudljive, ali su također ubacili nekoliko stvarno neučinkovitih i iritantnih izvedbi. Ovaj, međutim, jednostavno mora biti ugodna pobjeda, ako žele nastaviti s izazovom za naslov. Bivši napadač Marseillea Bamba Dieng je i dalje nedostupan za Angers, a on je do sada bio jedna od rijetkih svijetlih točaka za goste. Što se domaćina tiče, Bamo Meite je možda njihov najveći izostanak, ali igrači poput Quentina Merlina, Valentina Rongiera i kamerunskog napadača Farisa Moumbagne također su frustrirajući 'outs' za domaćine.

Almere City - Willem II, 20.00

(Nogomet, Eredivisie)

U želji da prekinu početak sezone Eredivisie bez pobjede, Almere City će dočekati Willem II na Yanmar Stadionu. Domaćini se trenutno nalaze u zoni ispadanja sa samo dva boda u prvih sedam utakmica, dok su njihovi gosti pali na 11. mjesto nakon uzastopnih poraza. Nedavni porazi Willema II mogu se pripisati teškom nizu susreta u pozitivnom početku sezone, dok su njihovi domaćini lišeni bilo kakvog samopouzdanja ili zamaha jer se do sada nisu uspjeli pokrenuti.

Ajduković - Majchrzak, 16.00

(Tenis, ATP Villena)

Hrvatski tenisač Duje Ajduković plasirao se u četvrtfinale ATP Challenger turnira u španjolskoj Villeni gdje je postavljen za prvog nositelja. Ajduković, 108. tenisač na svijetu, pobijedio je sa 7-6(2), 6-2 u drugom kolu Francuza Robina Bertranda, trenutačno 289. na ATP ljestvici. Danas mu slijedi dvoboj protiv Poljaka Kamila Majchrzaka, 146. tenisača s ATP ljestvice. Bit će im to prvi međusobni ogled.

Cibona - Cedevita Junior, 21.00

(Košarka, Premijer liga)

Gradski derbi koji će otkriti krajnje domete ovih momčadi u novoj sezoni. Cibona je imala dosta problema u gostima protiv Dubrovnika, dok je Cedevita Junior sezonu otvorila uvjerljivom pobjedom protiv Vrijednosnica Osijek. Očekuje se utakmica s puno uzbuđenja i neizvjesnosti, a status favorita ima Cibona.

Zabok - Zadar, 20.10

(Košarka, Premijer liga)

Zabok je sezonu otvorio gostujućom pobjedom nad Dinamom, uz briljantnu partiju MVP-a 1. kola, Zadranina Antonija Sikirića. S druge strane, Zadar je u domaćem susretu protiv Alkara pokazao maksimalnu fokusiranost i fizičku dominaciju. Iako je aktualni prvak Zadar favorit, Zabok sigurno ima svoj plan kako doći do iznenađenja, a na domaćem terenu ih nikada ne smijemo otpisati.



Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti