Najava dana: HNL, veliki derbiji u Engleskoj i Italiji, navijačke tenzije u Francuskoj

Vrijeme Čitanja: 5min | ned. 22.09.24. | 08:00

Proučite što smo vam za danas izdvojili

Lokomotiva - Osijek, 17.30

(Nogomet, HNL)

Nakon očajnog ulaska u sezonu za obje momčadi, stanje u svlačionicama dosta se popravilo dvjema vezanim trijumfima. Lokomotiva je u Kupu, uz puno muke, svladala Samobor s 4-2, a potom i Istr 1961 na Aldo Drosini s 2-0. Osijek je pak, uz puno muke, u prošlom kolu ostvario prvu prvenstvenu pobjedu, na domaćem terenu protiv Slaven Belupa, a onda je u Varaždinu nadigrao 'navijački' Varteks s 3-1. Ova utakmica iznimno je bitna da obje momčadi kako bi se eventualnom pobjedom odmaknuli od dna tablice...

Rijeka - Šibenik, 20.00

(Nogomet, HNL)

Isto kao što se Lokomotiva i Osijek neočekivano nalaze na osmom i devetom mjestu uoči sedmo gola, isto tako se Rijeka neočekivano nalazi na prvom, a Šibenik, još neočekivanije, na četvrtom mjestu ljestvice! Rijeka u prvenstvu igra jako dobro i pobjedom želi zadržati liderski status i najaviti Jadranski derbi koji se u idućem kolu igra na Rujevici. Šibenik je, pak, najveći 'over achiever' dosadašnjeg dijela prvenstva i sigurno će biti težak zalogaj za Đalovićevu momčad. Očekuje nas zanimljiva utakmica u kojoj je Rijeka ipak veliki favorit...

Manchester City - Arsenal, 17.30

(Nogomet, Premier liga)

Nakon četiri pobjede u prva četiri kola Premier lige i osvojenog Superkupa, Građani su u prvom kolu Lige prvaka odigrali 0-0 s Interom i tako prvi put u sezoni ispustili pobjedu. Sada ih čeka veliki derbi protiv viceprvaka Arsenala koji je Ligi prvaka također otvorio 'nulom' protiv talijanskog predstavnika, Atalante. Topnici imaju dva boda manje od Građana i Guardiolina momčad pobjedom želi pobjeći glavnom konkurentu za naslov na velikih pet bodova prednosti.

Lyon - Marseille, 20.45

(Nogomet, Ligue 1)

Dobro je startao Roberto De Zerbi na klupi Marseljeza, četiri pobjede te remi doma s ‘uvijek neugodnim’ Reimsom, dočim Lyon ima dva poraza pa pobjedu preokretom protiv Strasbourga (4-3 nakon 1-3) i remi u Lensu (0-0). Nema više Hrvata u ova dva kluba, ali ovo je regionalni derbi, ne samo zato što se oba kluba zovu Olympique (Derbi Olimpika, da ne kažemo Olimpijski derbi!). Navijačima Marseillea zabranjeno je putovanje u Lyon, podsjećamo da je lani napadnut autobus s momčadi Lyona u Marseilleu, ozlijeđen je tadašnji trener Fabio Grosso... Prošle sezone, proljetos, Lavovi su kao domaćini slavili 1-0 pogotkom Alexandrea Lacazzettea.

Roma - Udinese, 18.00

(Nogomet, Serie A)

Ivan Jurić nije mogao dobiti neugodnijeg protivnika na otvaranju svojeg mandata na klupi Rome koja je u prva četiri kola upisala tri remija i poraz. Na Olimpico im stiže neočekivani lider prvenstva, Udinese, koji je u prvom kolu remizirao s Bolognom, a u iduća tri pobjeđivao je Lazio, Como i Parmu. No, Roma je slavila u posljednja tri međusobna dvoboja i pritom je Udineseu zabila osam pogodaka. Dakle, ranjena Vučica je favorit, ali nitko se ne bi iznenadio kada bi momčad iz Udina nanijela novi udarac rimskom velikanu... Dodajmo da će navijači domaćih bojkotirati navijanje u prvih pola sata jer su nezadovoljni, malo je reći šokirani smjeno legende Danielea De Rossija. Protiv Jurića nemaju ništa, ali...

Inter - Milan, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Prvi ovosezonski Derbi della Madonnina, Inter dočekuje u puno boljem raspoloženju. Nerazzurri zasada ne znaju za poraz, iako su u prvenstvu zabilježili dva neočekivana remija, protiv Genoe i Monze u gostima. No, Inter je odigrao jako dobru utakmicu na otvaranju Lige prvaka i sačuvao 'nulu' na gostovanju kod Manchester Cityja. Milan je pak, nakon dva boda u prva tri kola, u prošlom uspio svladati Veneziju 4-0, ali je relativno lako pao na San Siru od Liverpoola s 1-3. Inter je slavio u šest posljednjih međusobnih dvoboja, u oba u prošloj sezoni i četiri u prethodnoj - u finalu Superkupa, u prvenstvu i u dvije utakmice polufinala Lige prvaka.

Fortuna - PSV, 16.45

(Nogomet, Eredivisie)

Prvak Nizozemske stopostotan je nakon pet kola, subotu je zbog AZ-ova sraza u petak dočekao na drugome mjestu, no Elektroničari iz Endhovena veliki su favoriti u Sittardu, u gostima kod Fortune u kojoj svoju sreću traže Hrvati Alen Halilović, Ante Erceg i Josip Mitrović. PSV dolazi s firško potpisanim ‘free agentom’ Ivanom Perišićem koji je zadivio tjelesnom spremom pa se očekuje njegov ulazak s klupe, dakako, ako rezultat bude povoljan po goste u što malo tko sumnja, jer u prošlom kolu Fortuna se vratila iz Amsterdama s pet komada od Ajaxa, a PSV se nakon dobrog otpora Staroj dami u Torinu na startu Lige prvaka mora na nekom iskaliti.

Bayer Leverkusen - Wolfsburg, 15.30

(Nogomet, Bundesliga)

Njemački prvak je nakon portaza doma od RB Leipziga uoči prvenstvene stanke krenuo po novu seriju neporaženosti u Bundesligi koju su Crveni bikovi zaustavili na 35. Slavili su većš u gostima kod Hoffenheima 4-1, a proli tjedan u Ligi prvaka protutnjali Rotterdamom nadvisivši Feyenoord 4-0, Florian Wirtz je čak proglašen najboljim igračem 1. kola nove Champions League, dakle svi preduvjeti da Apotekari nastave gdje su stali su tu, Xabi Alonso to dobro radi, ali velika istina o svemu što se piše saznat će se sljedeće subote kad Bayer gostuje kod Bayerna. Vukovi, s druge strane, u tri kola imaju dva poraza doma te pobjedu u gostima, no to je bilo u Kielu kod novog prvoligaša. Danas, bojimo se, Lovri Majeru unatoč, ‘ne bu išlo’…

Stuttgart - Borussia Dortmund, 17.30

(Nogomet, Bundesliga)

Dvoboj dvaju njemačkih sudionika Lige prvaka, od kojih je BVB suparnk Dinama krajem studenog u Maksimiru, pa treba pratiti kako to radi Nuri Sahin, nasljednik Edina Terzića, kamo sreće da nekadašnji Bilićev pomoćnik u međuvremenu pruzme Dinamo… Borussia je u ovo kolo ušla kao druga sa sedam bodova, dva manje od jedinog maksimalnog Bayerna, a u Ligi prvaka je kroz tjedan protutnjala Bruggeom davši tri komada domaćem Clubu. VfB ima samo četiri boda, dakle poraz, remi i pobjedu, a u utorak je dobroj igri unatoč poražen u Madridu kod Reala 1-3. Zadnji međusobni sraz pripao je Švabama, proljetos u Dortmundu 1-0.

Villareal - Barcelona, 18.30

(Nogomet, La Liga)

Barcelona je zasad u Španjolskoj nezaustavljiva, s pet pobjeda u pet kola, ali u Europi, pardon, Kneževini Monaco, na rep joj je stao domaćin na početku Lige prvaka. Krajem siječnja na Montjuicu u zadnjem međusobnom dvoboju Žute podmornice I Katalonaca gosti su slavili 5-3, nakon što su domaćini preokrenuli 0-2 u 3-2. Tada je bilo jasno da će Xavi otići, danas Barcu vodi (Herr) Hansi Flick, a 17-godišnji Lamine Yamal je glavna napadačka snaga jer Dani Olmo se ozlijedio. Villarreal je neporažen u pet kola, tri pobjede i dva remija, izazov za Barcelonu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dankladioniceSponzorira Germania Sport Kladionica

Ostale Vijesti