Germania
Germania

Najava dana: HNL, Lige petice i košarkaška Liga prvaka

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 27.09.24. | 08:00

Evo što smo za danas izdvojili

Šibenik – Istra 1961, 18.00

(nogomet, HNL)

Nogometaši Šibenika krenuli su sjajno u sezonu, ali sada već tri posljednje utakmice ne znaju za pobjedu. U tom su periodu izgubili od Gorice i Rijeke, a remizirali s Varaždinom. Trenutno je momčad sa Šubićevca peta, a sada joj na noge dolazi sedmoplasirana Istra 1961. Istrijani u nizu od dva uzastopna poraza, i žele se izvaditi, stoga nas večeras očekuje tvrda i neizvjesna utakmica s ne baš velikim brojem pogodaka.

Auxerre – Brest, 19.00

(nogomet, Ligue 1)

Auxerre se osladio pobjedom na samom startu francuskog nogometnog prvenstva i to slavljem nad Niceom. Nakon toga je upisao četiri uzastopna poraza i u crvenoj je zoni. Brest ima duplo bolji skor, šest bodova iz pet utakmica i drži 11. mjesto Ligue 1. I jednima i drugima trebaju bodovi, no Brest je u nešto boljoj formi.

PSG – Rennes, 21.00

(nogomet, Ligue 1)

Iako je ovog ljeta ostao bez Kyliana Mbappéa, PSG nema namjeru prepustiti dominaciju u francuskoj ligi nekome drugom. Parižani su vodeći klub Ligue 1, doduše s jednakim brojem bodova kao i drugi Marseille i treći Monaco. Sva tri kluba imaju po četiri pobjede i jedan remi. Rennes je na osmom mjestu i vrlo vjerojatno ne računa na bodove u ovoj utakmici.

Milan – Lecce, 20.45

(nogomet, Serie A)

Iako je Milanu malotko davao neke ozbiljnije šanse u velikom derbiju talijanskog nogometa protiv Intera, Rossoneri su ipak uzeli pobjedu i nanijeli Nerazzurrima prvi prvenstveni poraz u sezoni. Sada Milan igra protiv Leccea u kojem stanuje naš Ante Rebić koji će sigurno imati dodatni motiv protiv bivšeg kluba, ali teško da će to biti dovoljno protiv ovog Milana.

Borussia D. – Bochum, 20.30

(nogomet, Bundesliga)

Borussia iz Dortmunda doživjela je jedan od najtežih poraza u posljednje vrijeme, kada ja na gostovanju kod Stuttgarta izgubila s uvjerljivih 1-5. Sada se momčad iz Dortmunda želi vratiti na pobjedničke staze, a kao idealan protivnik za tako nešto dolazi Bochum, inače 16. momčad njemačke Bundeslige. BVB bi trebao do komotnog slavlja.

Valladolid – Mallorca, 21.00

(nogomet, La Liga)

Najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone španjolske La Lige zasigurno je Mallorca koja je u sedam kola skupila tri pobjede, dva remija i dva poraza i trenutno je na petom mjestu prvenstvene ljestvice. Mallorca večeras gostuje kod Valladolida koji je na 18. mjestu u crvenoj zoni i pod hitno mu trebaju bodovi. Samo, Mallorca igra sjajno u posljednje vrijeme...

Dijon – Dinamo, 20.30

(košarka, Liga prvaka)

Košarkaški Dinama poraženi su u prvoj utakmici kvalifikacija za FIBA Europe Cup. Osvajač francuskog kupa Dijon pobijedio je s 95-84, pokazavši da je u ovom času ipak kvalitetniji sastav od hrvatskog kluba. Teško će se Dinamo izboriti za produžetak serije, francuski klub je osjetni favorit u ovoj utakmici.

Michalovce – Slovan Bratislava, 20.00

(nogomet, Nike liga)

Slovan iz Bratislave, jedan od protivnika zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka, sjajno gura u slovačkom prvenstvu. Slovan je na prvom mjestu sa šest pobjeda i jednim porazom te saldom od 18 bodova, odnosno jednim više od drugoplasirane Žiline. Slovan sada dočekuje Michalovce koji su deveti i na ovo gostovanje dolaze bez nekog velikog optimizma.

Charleroi – Club Brugge, 20.45

(nogomet, Pro League)

Club Brugge nije krenuo briljantno u belgijsko nogometno prvenstvo, do sada je u osam kola zabilježio četiri pobjede, tri poraza i remi što mu je dovoljno za četvrto mjesto s 13 bodova. Jednak broj bodova ima i Charleroi koji je mjesto ispod s jednakim brojem bodova, stoga se večeras očekuje prilično neizvjesna utakmica. Mala prednost bi mogla ići na stranu Charleroia, čisto na računa domaćeg terena.


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti