BERNADETT SZABO/Action Images
BERNADETT SZABO/Action Images

Najava dana: Europska liga, a tu je i veliki derbi u Portugalu

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 06.05.21. | 08:00

Jako zanimljiv sportski četvrtak.

ARSENAL - VILLARREAL, 21:00

(Nogomet, Europska liga)

Vrlo dobro izdanje Villarreala u prvom susretu polufinalne utakmice djelomično je pokvareno padom na kraju susreta, što je Arsenal iskoristio za smanjenje zaostatka, a londonska je utakmica dočekana porazom 1: 2. Obje su momčadi uspješno prevladale prepreke u domaćem prvenstvu između dvije utakmice. Villarreal je tjednom pobjedom nad Getafeom dodao tri boda, dok je Arsenal oduzeo sav plijen od gostovanja u Newcastleu (2: 0). Pobjeda Žute podmornice u prvom meču, osim što je španjolskom predstavniku donijela utjehu prije revanša, predstavljala je i prekid niza međusobnih dvoboja bez trijumfa Villarreala.

ROMA – MANCHESTER UNIITED, 21:00

(Nogomet, Europska liga)

Ako smo u pravu, revanš je čista formalnost. Nema neizvjesnosti nakon 6: 2 na Old Traffordu. Crveni vragovi igrat će za drugi trofej u drugom najjačem natjecanju na Starom kontinentu. Vučici je bilo neugodno na Otoku, baš kao i prije 14 godina u Ligi prvaka. Potonuli su svi čamci Paule Fonsece, koja će od ljeta sigurno ići na biro rada, a Mourinho će osobno doći na njegovu klupu! U najvažnijem dijelu sezone njegova je momčad izgledala kao neorganizirani orkestar, u posljednjih je šest utakmica bio bez pobjede, a ako Manchester United pokaže malo želje i vještine iz prve polufinalne utakmice Europske lige, I Vučić je na Olimpijskim igrama crno napisan.

HERTHA - FREIBURG, 18:30

(Nogomet, Njemačka 1)

Hertha se tuče sa Kölnom i Armenijom u borbi za goli život, ali ona ne može. Tri neriješena ishoda iz posljednjih utakmica, i isto toliko certificiranih GG vrsta, bilanca su koja će se pokušati poboljšati sirovom željom da se odupru Freiburgu, koji je na devetom mjestu miran. Neće biti lako, jer ih je Freiburg posljednji put pobijedio 4: 1 u prosincu.

SILKEBORG - ESBJERG, 19:00

(Nogomet, Danska 2)

Domaći se tim već vidi u eliti, dok Esbjerg s trećeg mjesta može čeznuti za njima, jer trenutno zaostaje sedam bodova. Tako stvari stoje, ali ovdje će biti zanimljivo, jer smo ih pamtili kao izuzetno izjednačene rivale u utakmici koja je u travnju završila 1: 1. Moglo bi biti neizvjesno, a ovaj put također provjeravamo hoće li se nastaviti GG tradicija para koja datira iz kolovoza 2019. godine.

MOREIRENSE - NACIONAL, 16:00

(Nogomet, Portugal 1)

Nacional je prezadovoljan, a Moreirense bi mogao prestići Santa Claru, odnosno tražiti sedmo mjesto u Primeri. Međutim, ruže im u posljednje vrijeme ne cvjetaju, ali njihovi će obožavatelji biti razočarani ako momčad ne učini ništa protiv nominalno najslabije momčadi lige. Napokon, Moreirense je tradicionalno bolji suparnik u mečevima parova.

BELENENSES - PORTIMONENSE, 18:00

(Nogomet, Portugal 1)

Obje momčadi imaju po 34 boda, igra nema poseban natjecateljski značaj, ali sigurno će biti uzbudljiva jer je to borba za prestiž. Treba imati na umu da su obje momčadi prilično šarene kad su u posljednje vrijeme u sredini forme, te da je posljednji put utakmicu u paru Portimonense dobio s minimalcem. Prije toga, u tri od pet međusobnih sukoba, zabilježili smo remizirane rezultate.

BENFICA - PORTO, 19:30

(Nogomet, Portugal 1)

Klasiku s posebnom pažnjom prijete navijači Sportinga kojima je naslov ruke na dohvat ruke ... As im odgovara, što posebno zabija situaciju uoči derbija 31. kola. Međutim, druga pozicija je također izuzetno važna, jer vodi izravno u Ligu prvaka, pa će George Jesus četiri runde prije kraja pokušati ući u rep gostiju koji mu trenutno bježe s četiri boda. Dakle, prva trica Primeire pod pritiskom je rezultata, pa će derbi biti pod napetošću pod trenutnom situacijom na tablici obje momčadi.

FARENSE - GUIMARAES, 21:30

(Nogomet, Portugal 1)

Guimarais ima čak osam bodova da sustigne Ferreiru koja se nalazi u europskoj kvalifikacijskoj zoni. Farense još uvijek se može izboriti za opstanak. Naprotiv, jasno je tko će ovdje biti nervozniji i kome su potrebniji bodovi. Ipak, posljednja utakmica para u veljači završila je s 2: 2. Ovog puta nijedna momčad ne želi remi.

AC. CLINCENI - CLUJ, 16:00

(Nogomet, Rumunjska 1)

Cluj je prvi na prvenstvenoj ljestvici doigravanja, a Academica tek šesta. Jasno je da se gosti brane od FCSB-a koji im zaostaje samo dva boda. Dakle, naslov visi u zraku, pa će domaćin biti pod pritiskom. Inače, Cluj je posljednji meč u današnjim protivnikom slavio rezultatom 3:0. Tradicija je na njihovoj strani, a vrijedi zapamtiti da barem 3+ frajera redovito prolaze ovaj par.

BOTOSANI - FCSB, 18:45

(Nogomet, Rumunjska 1)

FCSB je u repu Cluja, pa će poput glavnog suparnika pokušati doći do prva dva u ovom meču, ako se poslužimo rječnikom klađenja. Naime, iz protekla su tri kola osvojili samo bod, pa će morati zapeti kako bi sustigli Cluj koji im je na dva boda. Inače, FCSB je posljednju utakmicu u paru dobio u travnju s 2:1, a kako je Botosani u odličnij seriji, ovdje je sve moguće.


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti