Germania
Germania

Najava dana: Dvije poslastice u četvrtfinalu Eura, nova uzbuđenja na Wimbledonu i Copi

Vrijeme Čitanja: 5min | pet. 05.07.24. | 08:00

Evo što smo vam za danas izdvojili

Španjolska - Njemačka, 18.00

(Nogomet, Euro)

Španjolska se na ovom Euru u Njemačkoj prometnula u prvog favorita Eura. Iako se nije možda tako činilo uoči početka natjecanja, španjolski izbornik Luis de la Fuente je sjajno posložio momčad koja igra sjajan, moderan nogomet, s puno okomitosti i, jasno, pogodaka. U natjecanju po skupinama Španjolci su turnir otvorili uvjerljivom 3-0 pobjedom nad reprezentacijom Zlatka Dalića, da bi prolazak dalje ovjerili pobjedama nad Italijom i Albanijom. U osmini finala Španjolci su slavili protiv Gruzije s 4-1 i to preokretom u drugom dijelu, nakon što su gubili s 0-1 protiv velikih autsajdera.

Sada će ih u četvrtfinalu dočekati nevjerojatno težak ispit, protiv Njemačke koja igra pred svojim navijačima. Nijemci su sjajno krenuli u turnir, slavili protiv Škota s 4-2, onda su slavili protiv Mađarske s 2-0, i prolazak ovjerili 1-1 remijem protiv Švicaraca. U osmini finala su vodili tešku bitku protiv Danaca, pa na kraju ipak slavili protiv tvrdog protivnika s 2-0.

U ovoj utakmici nema jasnog favorita, Španjolci igraju relativno bolje, Nijemci igraju pred svojim navijačima, ali isto tako Nijemci nisu slavili protiv Španjolaca u natjecateljskoj utakmici 36 godina! Ovdje bi moglo biti pogodaka s obje strane, a pobjedu bi mogla odlučiti inspiracija pojedinca.

Španjolska (4-3-3): Simon - Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella - Pedri, Rodri, Ruiz - Yamal, Morata, Williams.

Njemačka (4-2-3-1): Neuer - Kimmich, Tah, Rüdiger, Raum - Kroos, Andrich - Musiala, Gündogan, Wirtz – Havertz.

Portugal - Francuska, 21.00

(Nogomet, Euro)

Portugal ne oduševljava na ovom Europskom prvenstvu. Krenuli su Portugalci u turnir s pobjedom nad Češkom, zatim su isto ponovili i protiv Turaka. A onda su ih u posljednjem kolu natjecanja po skupinama iznenadili Gruzijci i slomili ih rezultatom 2-0. U osmini finala Portugal je dočekao hrabre Slovence. Izabranici Matjaža Keka su odolijevali svim napadima Portugalaca, čak imali i neke prilike preko Benjamina Šeška, da bi na koncu izborili produžetke. A tamo je Portugal u 114. minuti zaradio jedanaesterac kojeg je izveo Cristiano Ronaldo, a obranio ga Jan Oblak. Nakon toga se otišlo u raspucavanje u kojem je briljirao Diego Costa, vratar Portugala i odveo svoju selekciju među najboljih osam.

A tamo će ih dočekati Francuzi, jedni od glavnih favorita turnira. Francuska, doduše, nije odigrala bogzna kakav nogomet do sada, ali pobjede su jedino što se računaju. Francuzi su u grupi ostali neporaženi, pobijedili su Austriju s 1-0, zatim su odigrali 0-0 s Nizozemcima, da bi zatim odradili još jedan remi, 1-1 protiv Poljaka. U osmini finala su pak slavili s 1-0 protiv Belgije. Francuzi su protiv Portugala favoriti, ali nikako ne treba rano otpisati Portugalce.

Portugal (4-2-3-1): Costa - Cancelo, Dias, Pepe, Mendes - Palhinha, Vitinha - B. Silva, Fernandes, R. Leao – C. Ronaldo.

Francuska (4-2-3-1): Maignan - Koundé, Saliba, Upamecano, T. Hernandez - Kante, Tchouaméni - Dembele, Griezmann, Mbappé – Thuram.

Venezuela – Kanada, 03.00

(Nogomet, Copa America)

Drugi četvrtfinalni par na Copi predvodi iznenađujući osvajač skupine B – Venezuela. Ostvarili su tri pobjede u konkurenciji Meksika, Ekvadora i Jamajke, a ždrijeb im je namijenio Kanadu, koja se s četiri boda i negativnom gol razlikom provukla među osam najboljih. Stoga je i jasno zašto je Venezuela blagi favorit, iako igrački Kanada ima više uglednih imena. Samo dva puta igrali su međusobno u zadnjih 20 godina, a u oba navrata pobjednika bilo nije.

Komori – Angola, 15.00

(Nogomet, Cosafa Cup)

Polufinalni je dan natjecanja Cosafa Cupa u Africi, vidjet ćemo hoće li favoriti uspjeti opravdati povjerenje. Angola je favorizirana u ogledu protiv Komora, koji su iznenađujuće osvojili skupinu u kojoj su bile Zambija, Zimbabve i Kenija. Što se Angole tiče, sa sedam bodova osvojili su grupu ispred Namibije, a zanimljivost je da su ove dvije reprezentacije međusobno igrale u ožujku ove godine. Bio je to prijateljski dvoboj, a završen je bez pogodaka.

Carlos Alcaraz – Francis Tiafoe, 12.00

(Tenis, Wimbledon)

Amerikanad Tiafoe je u 2. kolu s priličnom lakoćom pobijedio Bornu Ćorića s 3-0 u setovima, dok je u prvom kolu u pet setova svladao Talijana Arnaldija. Što se Alcaraza tiče, obje prepreke preskočio je bez izgubljenog seta, pri čemu je s turnira ispratio Estonca Lajala i Australca Vukića. Zanimljivo, u međusobnim omjerima Tiafoe vodi s 2-1, a jedinu pobjedu Alcaraz je ostvario u pet setova.

Roberto Bautista Agut – Fabio Fognini, 12.00

(Tenis, Wimbledon)

Ovo je dvoboj dva legendarna veterana s ATP scene, a obojici igra na travnatoj podlozi nije vrlo jaka snaga. Zanimljivo, čak su 12 puta dosad igrali, a u međusobnom omjeru Španjolac vodi s čak 9-3, a dvoboj na Wimbledonu bit će im prvi susret na travi.

Jannik Sinner – Miomir Kecmanović, 12.00

(Tenis, Wimbledon)

Prvi tenisač svijeta Talijan Jannik Sinner u 2. kolu nakon teške borbe pobijedio je sunarodnjaka i finalistu ovog turnira iz 2021. Mattea Berrettinija sa 7-6, 7-6, 2-6, 7-6 nakon tri sata i 42 minute igre. Sada ga čeka ogled protiv Srbina Miomira Kecmanovića koji je sa 4-6, 7-6, 1-6, 6-2, 6-3 svladao Nizozemca Tallona Griekspoora. U njihova tri dosadašnja međusobna ogleda, Sinner je na sva tri upisao pobjedu, a Kecmanović je tek jedan set uspio osvojiti. 

Dajana Jastremska – Donna Vekić, 12.00

(Tenis, Wimbledon)

Ukrajinka je 27. igračica svijeta, deset pozicija bolje plasirana od Donne Vekić, ali Osječanka je prilična favoritkinja jer je bolja na travnatoj podlozi od Jastremske. Zanimljivo, dosad su međusobno igrale šest puta, omjer je 3-3, ali treba reći kako je posljednja tri meča dobila Donna. To uključuje i jedini njihov dvoboj na travi, gdje je Vekić za 58 minuta pobijedila s uvjerljivih 6-0, 6-2. Nadamo se sličnom ishodu i danas.

Pavić/Kichenok - Peers/Melichar-Martinez, 12.00

(Tenis, Wimbledon mješoviti parovi)

Hrvatsko ukrajinska kombinacija favorit je za pobjedu protiv australsko-američkog tandema. Mate Pavić i Lyudmyla Kichenok igrali su zajedno i na Roland Garrosu, ali su ispali u osmini finala. Istu sudbinu u Parizu su doživjeli John Peers i Nicole Melichar-Martinez, tako da će ovaj puta jedan od parova zapeti na stepenici prije osmine finala. No, Pavić i Kichenok imaju puno razloga za optimizam jer su i prošle godine zajedno nastupali na travi Wimbledona i osvojili naslov! Trava im, dakle, itekako odgovara i za očekivati je da i ove godine pruže odlične partije. Počevši od današnjeg duela. pogotovo jer protivnički par nijednom nije zajedno igrao na ovoj podlozi.

Hrvatska - Grčka, 18.30

(Vaterpolo, prijateljska utakmica)

Aktualni svjetski prvak Hrvatska jučer je na otvaranju prijateljskog turnira Sardinia kup u Italiji izgubila od aktualnog europskog prvaka Španjolske 11-12. Grci su, zanimljivo, s 12-13 izgubili od domaćina turnira koji danas igra sa Španjolskom. S Grcima smo se susreli na predzadnjem Svjetskom i zadnjem Europskom prvenstvu, U grupi je rezultat bio izjednačen (8-8 i 5-5). Grčka je dobila u utakmici za broncu na predzadnjem Mundijalu, a mi smo ih s uvjerljivih 13-8 svladali u četvrtfinalu zadnjeg Eura na kojem smo bili srebrni

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Germania Sport kladionicakladionicakladioničarski dankladioniceSponzorira Germania Sport Kladionicanajavanajava dana

Ostale Vijesti