Germania
Germania

Najava dana: Dvije Dinamove momčadi idu po iskupljenje, repriza finala 1982., Stara dama i Bavarci na iskušenjima

Vrijeme Čitanja: 5min | sri. 02.10.24. | 07:59

Proučite što smo vam za danas izdvojili

U19 Dinamo – U19 Monaco, 14.00

(Nogomet, Uefa Youth League)

Kao i prva momčad, tako i Dinamovi juniori protiv Monaca idu po iskupljenje. U prvom kolu Youth league izgubili su od Bayerna (2-1), međutim, dojam je da nisu pokazali pravo lice. Bavarci su bili bolji od prve minute i kontrolirali utakmicu. S druge strane, Monaco je izveo dvostruki preokret i svladao Barcelonu 4-3. Gubili su mladići iz Kneževine 0-2 i 2-3, svejedno na kraju izborili pobjedu. U Youth League još je teže prognozirati ishode nego u 'velikom' nogometu, međutim, može se reći da poznatoj Dinamovoj Školi u goste dolazi jedna od najboljih francuskih Akademija. A to zaslužuje veliki respekt. Inače, utakmica se igra u Zaprešiću, prvi put je juniorsk Dinamo domaćin na tom (kultnom) stadionu.

Dinamo – Monaco, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Nakon epskog potopa u Münchenu Dinamu treba iskupljenje, barem bod, ako već ne pobjeda, premda je realniji minimalni poraz, no valjda će efekt novog trenera, k tome još Nenada Bjelice, učiniti svoje da trupe Adija Hüttera ne protutnje Zagrebom. Monaco se izravno plasirao u Ligu prvaka nakon što je prošle sezone bio drugi u francuskom prvenstvu, no u zadnjih sedam godina na 18 europskih gostovanja klub iz Kneževine uspio se vratiti pjevajući u Monte Carlo samo četiri puta. Pobjeđivali su Kneževi samo Spartu u Pragu (2-0), PSV u Eindhovenu (2-1), C. Zvezdu u Beogradu (1-0) i Bayer u Leverkusenu (3-2). Monaco je u ovosezonsku kampanju startao pobjedom nad Barceolonom (2-1), ti će bodovi dobiti na vrijednosti tek ako pobijede i one koje moraju, dakle Dinamo. Modrima će, pak, svaki bod protiv favorita biti bonus jer RB Salzburg i Slovan koji slijede suparnici su po mjeri hrvatskog prvaka. No, ne bi bilo prvi put da Bjelica favorita iznenadi!

Girona – Feyenoord, 18.45

(Nogomet, Liga prvaka)

Posljednju pobjedu Girona je slavila još 1. rujna, u gostima kod Sevlille 2-0, a potom je prvo (očekivano) poražena na startu Lige prvaka od PSG-a (0-1), pa u Valenciji (0-2), da bi u zadnja dva prvenstvena kola remizirala (Rayo 0-0, Celta 1-1). Feyenoord je u 1. kolu ovog natjecanja naletio na zid doma protiv Bayer Leverkusena (0-4), a potom u Eredivisie pobijedio Bredu (2-0) te odigrao neodlučeno u Nijmegenu (1-1). Loša vijest iz naše perspektive je što se Luka Ivanušec nije naigrao ove sezone, tako da se nadamo da će večeras dobiti šansu.

Šahtar – Atalanta, 18.45

(Nogomet, Liga prvaka)

Ove sezone u međunarodnim utakmicama Rudari iz Donjecka domaćini su u Gelsenkrchenu, čast svima, ali najboljem njemačkom stadionu, čiji pravi domaćin, kultni Schalke 04. tavori u 2. Bundesligi. Ukrajinski prvak kojeg vode Hrvati Marino Pušić i Mario Stanić, a sportski je direktor Darijo Srna, na startu Lige prvaka odigrao je rutinskih 0-0 u Bologni, ali evo mu novog talijanskog suparnika, koji je istim rezultatom završio domaće nadmetanje s Arsenalom. Zadnji međusobni sraz dogodio se u Harkivu, 2019. kad je Atalanta slavila 3-0 i izbacila Dinamo, koji je skupinu završio na četrvtom mjestu s bodom manje od Šahtara, a dva od Atalante.

Aston Villa – Bayern, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Prije više od 42 godine ova su dva kluba igrala finale tadašnjeg Kupa prvaka na De Kuipu u Rotterdamu, engleski prvak slavio je 1-0 pogotkom svog desnog krila Withea u 67. minuti te postao prvakom Europe. Ove sezone Astin Villa je doživjela samo jedan poraz, na startu Premier lige doma od Arsenala (0-2), dočim je Bayern prvi neuspjeh doživio prošle subote, remiziravši doma u derbiju s prvakom Bayer Leverkusenom (1-1). U Ligi prvaka, Bavarci su zahvaljujući 9-2 protiv Dinama 2. kolo dočekali kao vodeći, dočim je Aston Villa kao gost svladala Young Boyse 3-0.

Benfica – Atletico, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Benfica ove sezne ima samo jedan poraz, na startu portugalskog prvenstva od Famalicaa u gostima (2-0), dočim je Atletico neporažen od 19. svibnja i domaćih 1-4 protiv Osasune. Momčad Diega Simeonea izvukla se poraza u Derbiju Madrida zabivši Realu u sudačkoj nadoknadi (Correa) za 1-1, a Benfica je spojila četiri pobjede zaredom nakon 1-1 kod Moreirensea, među inim i 2-1 u Beogradu kod C. Zvezde. Zadnji put su se ova dva kluba sastala u skupini LP 2015., na Da Luzu je trijumfirao Atletico 2-1. I večeras su Crveno-bijeli blagi favoriti...

Lille – Real Madrid, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Francuski predstavnik je na startu Lige prvaja poražen u Lisabonu, Sporting je slavio 2-0, dočim je Real Madrid upisao tri boda doma protiv Stuttgarta (3-1). Za vikend je Kraljevskin klub izgubio dva boda u sudačkoj nadoknadi kod Atletica (1-1), a Lille protutnjao Normandijom pregazivši Le Havre 3-0. Neporažena je momčad Carla Ancelottija u Ligi prvaka od onih 0-4 kod Cityja u Manchesteru u svibnju 2023., a u svim natjecanjima u Kupu od Atletica na produžetke u siječnju 2024. Teško je vjerovati da bi Lille mogao stati na put Modriću, Viniciusu, Bellinghamu, pa mladom Endricku koji zamjenjuje ozlijeđenog Mbappea....

Liverpool – Bologna, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Martin Erlić i Nikola Moro na Anfieldu će pokušati ostati neporaženi, nakon što su Bolognezi na startu remizirali doma bez golova sa Šahtarom. Redsi su u seriji od četiri pobjede zaredom nakon što ih je iznenadio Nottingham Forest (0-1), a slavili su i u 1. kolu na San Siru protiv Milana (3-1).Bologna je ove sezone poražena jedino na gostovanju kod Conteova Napolija (0-3), a ima čak četiri remija u prvenstvu te spomenuti u 1. kolu Lige prvaka. Teško zabijaju, ali i teško primaju...

RB Leipzig – Juventus, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Crveni bikovi su favoriti protiv Stare dame, iako Bijelo-crni ove sezone nemaju poraza i drugi su u talijanskom prvestvu s bodom iza Conteova Napolija, za razliku od RB Leipziga koji je treći u Bundesligi (tri pobjede, dva remija), ali je poražen na startu Lige prvaka kod Atletica u Madridu (2-1). Juve je, pak, doma pobijedio PSV (3-1) te mu treba jedna pobjeda da se nakn 2. kola izdvoji u skupini klubova koji 'pucaju' na mjesto među prvih osam. U posljednjem prvenstvenom kolu RB Leipzig je svladao domaAugsburg 4-0, a Juventus u gostima Genou 3-0.

Sturm – Club Brugge, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Dvoboj gubitnika iz 1. kola Lige prvaka, Sturma kod Bresta (1-2), a Cluba Bruggea doma protiv Borussije Dortmund (0-3). U međuvremenu, Graceri su u austrijskoj Bundesligi izgubili doma od WAC-a (0-3) te remizirtali s Austrijom u Beču (2-2), dočim su u subotu svladali Blau-Weiss u Linzu (2-1). CB je, pak, izgubio doma od Genta (2-4) te remizirao u Charleroiju (1-1), a Germania kao blafog favorita večeras u Štajerskoj vidi goste iz Belgije. Mi se pak nadamo nastuou našeg Lovre Zvonareka za domaću momčad, zasad Međimurac redovno ulazi s klupe.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dankladionice

Ostale Vijesti