Action Images
Action Images

Najava dana: Dva super-derbija u Italiji i liga za ostanak u HNL-u

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 15.05.21. | 07:40

Najzanimljivije utakmice zanimljive subote.

15:00 GENOA - ATALANTA

(Nogomet - Italija 1)

Atalanta igra još jednu fantastičnu sezonu, a okrunit će je ako izbore novu Ligu prvaka, po mogućnosti ako u nju uđu s pozicije na kojoj se trenutno nalaze, a to je drugo mjesto. Za to bi svakako trebali dobiti Genou u današnjoj utakmici. Za Gasperinijevu momčad je svakako dobra vijest što je Genoa osigurala ostanak i što neće ući s vatrom u nogama u ovu utakmicu.

15:30 ARMINIA - HOFFENHEIM

(Nogomet - Njemačka 1)

Arminiji je ovo pretposljednji vlak da izbjegne dodatne kvalifikacije za ostanak, pa čak i ispadanje jer Koln ima samo dva boda manje. Hoffenheim se spasio serijom dobrih rezultata. Kramarićeva momčad više ne može u Europu, ali želi zadržati pozitivan niz. Prva utakmica ove sezone u Hoffenheimu završila je 2:2.

15:30 FREIBURG - BAYERN

(Nogomet - Njemačka 1)

Freiburg lovi Europu, Bayern čeka godišnji odmor (barem igrači koji ne igraju na Euru, a takvih je, doduše, malo). Domaćinima konferencijska liga bježi dva boda i nezahvalno je loviti to mjesto protiv Bayerna, koji je, iako prvak bez rezultatskog imperativa i dalje najteži protivnik u ligi. Uz to Freiburg nije slavio od 2015., a prva utakmica sezone završila je 2:1 pobjedom Bayerna.

17:00 ISTRA - SLAVEN BELUPO

(Nogomet - Hrvatska 1)

Istri igra samo pobjeda, s remijem im ostaju minimalne šanse za ostanak, a porazom samo teoretske. Belupo još nije matematički siguran, ali se puno toga mora poklopiti da bi sipali iz lige. Svaki od tih scenarija svakako uključuje poraz od Istre. Domaćini šest kola ne znaju za pobjedu, gosti pet. Obje momčadi slavile su na domaćem terenu, a druga utakmica u Koprivnici prije nešto manje od dva mjeseca završila je 1:1.

18:00 JUVENTUS - INTER

(Nogomet - Italija 1)

Najveći derbi talijanskog nogometa u kojem su ove sezone uloge zamijenjene. Inače je Juve taj koji je dva kola prije kraja sigurni prvak, a Inter se bori za Ligu prvaka. Juventusu je pobjeda u ovoj utakmici imperativ, imaju bod manje od Napolija i dva od Atalante i Milana. Interisti su se već otrijeznili od popijenog šampanjca, što su i dokazali u zadnja dva kola kada su Sampdoriji i Romi zabili ukupno devet pogodaka. A ima li slađe od izbacivanja najvećeg rivala iz Lige prvaka?

18:00 DUBRAVA FURNIR - DINAMO ZAGREB

(Košarka - Kvalifikacije za prvu ligu)

Evo nam i jedne košarke. Dubrava je Premijer ligu završila na pretposljednjem mjestu, a Dinamo, bivši KK Rudeš, je izgubio u finalu druge lige (Prva muška liga) od Cedevite Junior. Ovaj playoff igra se na koš razliku. Dubrava iz prve utakmice nosi tri poena prednosti, i Dinamo je i dalje unutra. Da nije pandemije, Plavi bi imali podršku Boysa, no i Dubrava ima jaku navijačku bazu. Nažalost, vrhunskog štimunga neće biti, ali zato odlične utakmice hoće.

19:05 LOKOMOTIVA - OSIJEK

(Nogomet - Hrvatska 1)

Lokosi love ostanak, Osijek igra za prestiž. Lokomotiva je u posljednjih pet kola osvojila 10 bodova i vjerojatno spasila svoj prvoligaški status. No, još ga nije potvrdila. Za to im treba barem bod protiv Osijeka koji igra za prestiž, ali je Bjelica najavio napad na sve pobjede do kraja sezone. Uz to, Osijek je dobio Lokomotivu u sve tri utakmice, a svi se sjećaju zadnje utakmice prošlog prvenstva, kada je Lokomotiva dobila Osijek u Gradskom vrtu i umjesto Bijelo-plavih ušla u Ligu prvaka.

20:45 ROMA - LAZIO

(Nogomet - Italia 1)

Još jedan derbi u Italiji. I to onaj rimski! Lazio je tek jedno mjesto iznad Rome, ali s velikih devet bodova prednosti. Nebeskoplavi su sigurni u Europskoj ligi, a Roma lovi Konferencijsku ligu. Slična situacija kao i u Derbyju d'Italia, Lazio nema rezultatski imperativ, ali želi pomrsiti račune velikom rivalu. U prvoj utakmici sezone Lazio je dobio 3:0, a prethodne dvije utakmice završile su 1:1. Roma na pobjedu u derbiju čeka od rujna 2018.

21:00 BRIGHTON - WEST HAM

(Nogomet - Engleska 1)

Brighton se spasio i zadnja dva kola može igrati za prestiž, no West Ham je pak u borbi za Europu. Ligu prvaka nakon domaćeg poraza od Evertona Čekičari više ne mogu osvojiti, trenutno drže mjesto koje vodi u Europsku ligu, no na kraju bi mogli ostati i bez Konferencijske. Dosta toga ovisi o današnjoj utakmici protiv 17. Brightona. Spomenimo kako su posljednja četiri susreta ove dvije ekipe završila neodlučeno uz oba daju, a West Ham nikada nije dobio Brighton u Premiershipu.

21:00 AL AHLY - MAMELODI

(Nogomet - afrička Liga prvaka)

U prvoj utakmici četvrtfinala afričke Lige prvaka, prvak Afrike Al Ahly dočekuje južnoafrički Mamelodi koji je na korak do novog naslova prvaka Južne Afrike. Al Ahly ima četiri boda, ali i dvije utakmice manje od velikog rivala Zamaleka. Al Ahly je u svojoj grupi Lige prvaka završio drugi, a Mamelodi prvi. Ovo je treći susret ove dvije momčadi u zadnje tri sezone. Prošle seuone Al Ahly je slavio 2:0 u Kairu, a druga utakmica je završila 1:1, a preprošle u četvrtfinalu Al Ahly je doma dobio 1:0, no Mamelodi je u Pretoriji bio bolji 5:0.



Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionica

Ostale Vijesti