Germania
Germania

Najava dana: Danas igra Hrvatska!

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 08.09.24. | 08:00

Evo koje smo utakmice za danas izdvojili

Danska – Srbija, 18.00

(Nogomet, Liga nacija A)

Nije baš da je puno vremena prošlo otkako su se ove dvije reprezentacije susrele. Sjećamo se svi kako je bila 'luda' ta skupina C na Euru, Danci i Slovenci prošli su dalje kao drugi i treći s istim brojem bodova (3) i gol-razlikom (2-2), dok je Srbija ostala za koračić kratka te su se s dva boda vratili svojoj kući. Ta utakmica koju su odigrali Danci i Srbi na Alianz Areni nije bila nikakva ljepotica, i jedni i drugi su ostali 'dužni', ali jasno je da je remi puno više 'udario' Srbe. Ova utakmica će se odigrati na Parkenu, a tamo je Danska uvijek za kojih 20 do 30 posto bolja momčad. Očekujemo jednu napetu utakmicu.

Hrvatska – Poljska, 20.45

(Nogomet, Liga nacija A)

Iako smo upisali poraz od Portugala, ne možemo biti u potpunosti nezadovoljni izvedbom Vatrenih. Bilo je tu i nekih dobrih stvari, naročito kad uzmemo u obzir koliko je igrača nedostajalo Zlatku Daliću. Očito je da kad imamo pravu, a ne lutajuću špicu, u vrhu napada, onda možemo stvoriti više prilika. Mateo je bio izvrstan, Livaković je izvadio što je mogao, ali Portugalci su bili prejaki. U ovom trenutku, Poljaci su protivnik po mjeri, s tim da je Hrvatska ipak favorit. Hoćemo li zaigrati opet s 3 iza ili se vraćamo na 4, tek ćemo vidjeti, ali svakako – očekujemo pobjedu!

Portugal – Škotska, 20.45

(Nogomet, Liga nacija A)

Cristiano živi za pogotke. Nije to ništa novo, ali sada, kad ih više ne postiže tako lako kao nekoć, onda mu svaki novi znači poput Zlatne lopte. O Škotima se sve zna – iza čvrsto, a naprijed kako Bog da. Uglavnom, Portugal je veliki favorit, imaju bolje igrače, taktički obučenog izbornika i vjerujemo da će doći do pobjede.

Švicarska – Španjolska, 20.45

(Nogomet, Liga nacija A)

Prvaci Europe se u Beogradu nisu najbolje proveli, odigrali su tek 0-0 sa Srbijom, ali nekako smo dojma da ih nije to baš pretjerano 'nasekiralo'. No, ako sada zapnu i na Švicarcima, onda će ipak situacija biti ozbiljnija. U svakom slučaju, Švicarci su nas ugodno iznenadili na Euru, igrali su oku dopadljiv nogomet, ali Španjolci nisu bili slučajno prvaci. Danas tipujemo na goste pa kud puklo!

Slovačka – Azerbajdžan, 18.00

(Nogomet, Liga nacija C)

Prva asocijacija na Slovake i dalje nam je Marek Hamšik. Znamo, u mirovini je već godinu dana, ali jednostavno je takav trag ostavio. Danas radi u svojoj nogometnoj akademiji, a sigurno će doći pogledati svoje nekadašnje suigrače. Slovaci danas imaju tri ekstraklase – dvojicu stopera (Škriniar, Hancko) te defenzivnog veznjaka (Lobotka). Sve ostalo je… Onako, ne sjajno, ali opet bi trebalo biti dovoljno da padne Azerbajdžan. Haraslin i Boženik svakome mogu zabiti, tako i njima. Gosti? Nisu 'zalutali', odnedavno ih vodi Fernadno Santos, a gdje će ih to odvesti, tek ćemo vidjeti. Emrelija, zbog ozljede, i dalje nema…

Švedska – Estonija, 20.45

(Nogomet, Liga nacija C)

Eh, da Ibra igra, nekako sumnjamo da bi Šveđani bili u skupini C. I bez njega nas čudi da su tamo, ipak imaju igrače poput Isaka, Gyokeresa, Kuluševskog i Huge Larssona, ali za sve su si sami krivi. Nećemo vam trošiti vrijeme, protiv Estonije su ogromni favoriti. I očekujemo rutinsku pobjedu, iznimno uvjerljivu. Najboljih igrač kod gostiju je vratar Hein, ali taman i da umjesto njega brani Alisson, sumnjamo da bi se nešto promijenilo…

Luksemburg – Bjelorusija, 15.00

(Nogomet, Liga nacija C)

Prošla su vremena kad je Hleb žario i palio. I, otkako nema njega, nema više ni neke ekstraklase u reprezentaciji. A Luksemburg je pak s druge strane puno ulagao u nogomet, u mlade, u budućnost… I danas imaju reprezentaciju koju TM cijeni na 30 milijuna eura. Dakle, ima tu dobrih igrača! Prvo ime domaćina je sjajni Barreiro iz Benfice, ali tu su još Rodrigues, Pereira… Ne znamo, mi ćemo tipovati na domaćina, dojma smo da su puno bolja momčad.

Bugarska – Sj. Irska, 18.00

(Nogomet, Liga nacija C)

Sramota je na što se srozao bugarski nogomet i kakve igrače danas imaju. Nekoć su se hvalili da je njihov Stoičkov, Berbatov, Bonev, da imaju Balakova, braću Petrov… A danas? Danas je uvjerljivo najveća zvijezda reprezentacije Kiril Despodov koji igra za PAOK, a jedno vrijeme ga je pratio i Dinamo. Zanimljivo, prema TM-u gosti vrijede više! A njihova najveća snaga su 'klinci' – Bradley (21), Charles (20), Hume (22) i Price (20). Ovdje su sva tri znaka u igri…

Gibraltar – Lihtenštajn, 18.00

(Nogomet, Liga nacija D)

OK, znamo da će vam ovo zvučati ludo, ali… Nogomet u Gibraltaru raste! I diže se! I nije to baš ono što je nekada bilo. Naravno, nedostaje tu talenta, šmeka, finoće, znanja, čak i nekih ozbiljnih igrača, ali… nogomet se diže! Polako, ali sigurno. Lihtenštajn ima puno više nogometaša-amatera u svojoj reprezentaciji od domaćina, a nekako imamo osjećaj da bi to moglo presuditi. To i umjetna trava nadomak mora. Stadion na kojem Gibraltar igra svoje domaće utakmice je zaista poseban, a to je i njihova velika snaga, naročito u ovakvim utakmicama gdje su protivnici li-la.

Gambija – Tunis, 17.00

(Nogomet, kvalifikacije za Afrički kup nacija)

Tunis je, bez ikakve sumnje, nogometnija zemlja. A i proizveli su puno veći broj igrača koji su se potom dokazali na svjetskoj sceni. No, Gambija je danas ipak malo 'jača'. Jer, tu je Minteh, Sowe, Adams, Barrow, Jallow…. Tanki su u obrani, ali napad puno toga mijenja. Inače, njihove boje brani i Hamza Barry, nekadašnji igrač Hajduka, a danas prvotimac Vejlea gdje surađuje s Ivanom Prelecom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti