Action Images
Action Images

Nadal svladao 14. igrača svijeta i stigao do svojeg 13 finala Roland Garrosa

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 09.10.20. | 19:09

Što vi mislite, hoće li to biti sretnih ili nesretnih 13?

Ipak nismo svjedočili velikom iznenađenju, Rafa Nadal opravdao je ulogu favorita i plasirao se u svoje 13. finale Roland Garrosa.

Njegov današnji protivnik, Diego Sebastian Schwartzman, nije kreirao senzaciju, iako valja naglasiti kako je Španjolcu pružio itekako dobar otpor.

Rezultat tome ne svjedoči, bilo je 3:0 u setovima za drugog igrača svijeta, ali u pojedinim trenucima Argentinac je bio bolji te ne bi bilo nezasluženo da je danas uspio osvojiti barem jedan set.

Ipak, s konačnih 6:3, 6:3, 7:6(0) Nadal je odradio posao na način na koji se to od njega i očekivalo, a u finalu će igrati protiv boljeg iz meča Đoković-Tsitsipas.

Nadal je osvojio 6/9 break lopti, za razliku od Argentinca čija je uspješnost u tom polju bila 3/9. Najveći problem u današnjem meču Schwartzmana bile su neprisiljene pogreške kojih je imao čak 48, a povrh svega Španolac je skupio 38 winnera.

Dodajemo za kraj da je ovo bio 11 međusobni ogled ova dva tenisača, a Rafael Nadal danas je upisao svoju 10. pobjedu. Jedini put kad je Argentinac slavio dogodilo se u posljednjem meču prije ovog netom završenog kada je u četvrtfinalu ATP-a u Rimu svladao Nadala s 2:0 u setovima (6:2, 7:5).


Tagovi

Rafael Nadaldiego schwartzmanRoland Garros

Ostale Vijesti