Nadal srušio 34 godine star McEnroeov rekord, ali već do kraja tjedna može mu skinuti još jedan

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.05.18. | 09:25

Španjolac je pobjedom nad Schwartzmanom srušio rekord Johna McEnroea.

Nakon osvojenog Monte Carla i Barcelone, Rafael Nadal nastavlja svoj pohod na treći uzastopni turnir. U osmini finala ATP-a u Madridu, Španjolac je upisao pobjedu 6-3, 6-4 protiv Diega Schwartzmana i time oborio još jedan rekord u karijeri.

Naime, novi svjetski 'broj 1' je ovom pobjedom bez izgubljenog seta produžio svoj niz na zemlji osvojivši čak 50 setova zaredom na jednoj podlozi. Time je srušio još jedan rekord i to onaj star čak 34 godine. Prije njega je 49 osvojenih setova zaredom imao John McEnroe na tepihu.

Rafa je priznao da je bio pomalo nervozan u ovom meču, ali kaže da trenutno nije vrijeme za razmišljati o ikakvim rekordima.

"O svim takvim stvarima će vjerojatno biti vrijeme za razmišljati kada završim karijeru. Jedino što je bitno sada je da sam pobijedio u meču protiv vrlo teškog protivnika i moram biti spreman za sljedeći meč", rekao je 31-godišnji tenisač.

Osim toga, Nadal je na dobrom putu da 'skine' bivšeg britanskog tenisača po pitanju još jedne 'crtice' u karijeri.

>>> ODIGRAJ NADAL - THIEM

Ukoliko osvoji turnir u Madridu, to će biti njegov 78. naslov u singlu. Trenutno ima 77, koliko i McEnroe – čime dijele četvrto mjesto na vječitoj listi. Ispred njih su samo Jimmy Connors (109), Roger Federer (97) i Ivan Lendl (94).

Na putu ka tom pothvatu, u četvrtfinalu će mu stajati Dominic Thiem - igrač za kojeg su govorili na početku zemljane sezone da bi mogao pomrsiti račune Španjolcu, a ovaj je odgovorio na način da je dopustio samo dva mizerna gema mladom Austrijancu u njihovom posljednjem ogledu u Kneževini.

Inače, Thiem je bio posljednji igrač koji ga je pobijedio na zemljanoj podlozi, prošle sezone u Rimu.

 

 

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

ATP MadridRafael Nadal

Ostale Vijesti