Nadal nakon petosatnog maratona izborio epsko finale protiv Federera

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.01.17. | 15:00

Rafael Nadal nakon više od pet sati igre svladao sjajnog Grigora Dimitrova i izborio finale Australian Opena u kojem će igrati protiv Rogera Federera.

Nakon što je Roger Federer jučer u pet setova svladao Stanislasa Wawrinku, s jednakim rezultatom u finale Australian Opena plasirao se Rafael Nadal protiv Grigora Dimitrova. No, Nadalu je za taj uspjeh bilo potrebno gotovo dva sata više nego Federeru koji će uz to imati i dan odmora više.

Nadal je dobro otvorio meč protiv 15. tenisača svijeta i oduzeo mu drugi servis u dvoboju. Suverenom igrom do kraja seta, izgubivši tek jedan poen, Nadal je poveo 1:0. U drugom setu Dimitrov je zaigrao puno bolje. Čak tri puta oduzeo je servis Španjolcu i osvojio set iskoristivši tek petu set loptu.  

U trećem setu oba tenisača rade jedan brake te je set otišao u tie-break u kojem je Nadal bio koncentriraniji i poveo s 2:1. Četvrti set prošao je bez i jedne break lopte i ušao u novi tie-break. Ovaj puta je Dimitrov bio bolji i izborio odlučujući set.

U završnici se igralo vrlo izjednačeno, tek su dva gema osvojena uvjereno, a ključni trenutak dogodio se u 9. gemu petog seta kada je Nadal Bugarinu oduzeo servis. Prilikom servisa za finale, Nadal je iskoristio tek treću meč loptu.

U velikom finalu susrest će se dva ponajveća rivala u povijesti tenisa. Federer vodi u broju Grand Slamova (17-14), no Nadal je puno bolji u međusobnim ogledima (23-11, od čega 14-7 u finalima). U grand Slam finalima susreli su se 11 puta, a Nadal je slavio u njih devet, od čega sva tri puta u finalu Australian Opena.

Jedva čekamo finale u nedjelju.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Stanislas WawrinkaRoger FedererGrigor DimitrovRafael Nadal

Ostale Vijesti