Na Čilića i Ćorića u finalu Davis Cupa ide 261. igrač svijeta

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 13.11.18. | 16:12

Čiliću i Ćoriću naslov će pokušati oduzeti nekad peti igrač svijeta.

Od 23. do 25. studenog igra se finale Davis Cupa, posljednje u ovom formatu. U Lilleu će se sastati teniske reprezentacije domaćina Francuske i Hrvatske. Hrvatski izbornik Željko Krajan ranije danas je objavio da će boje Hrvatske braniti Marin Čilić i Borna Ćorić, uz specijaliste za parove, Matu Pavića, Ivana Dodiga te Franka Škugora.

Yannick Noah, izbornik francuske reprezentacije, objavio je svoj popis. Nakon što je jučer nastup otkazao trenutno najbolje rangirani njihov tenisač Richard Gasquet, Noah se odlučio za očekivanu petorku.

Ranije je otpisao Gaela Monfilsa i Gillesa Simona, a prvi reket bit će Lucas Pouille koji nije imao bajnu sezonu, ali u Davis Cupu bio je pravi oslonac za Noaha. Drugi tenisač koji će nastupati u singlu protiv Čilića i Ćorića, trenutno je 261. igrač svijeta Jo-Wilfried Tsonga koji se nakon gotovo godinu dana vraća u sastav.

Tsonga je nekada bio 5. igrač svijeta (2012. godine), a u posljednje vrijeme imao je podosta ozljeda, zbog čega je toliko pao na ATP-ovoj ljestvici. Naravno, 33-godišnji tenisač vrijedi puno više od trenutnog renkinga, tako da to neće biti lagan posao za naše momke.

Osim Pouillea i Tsonge, francusku čast branit će Jeremy Chardy, Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Davis Cuphrvatska davis cup reprezentacijafrancuska davis cup reprezentacijaJo-Wilfried TsongaLucas PouilleMarin ČilićBorna Ćorić

Ostale Vijesti