Monfils razbio Federera za 1:1 u finalu Davis Cupa

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 21.11.14. | 19:15

Francuska – Švicarska 1:1. To je rezultat prvog dana finala Davis Cup dvoboja nakon što je Gael Monfils s 3:0 u setovima pobijedio Rogera Federera.

Puno se ovih dana pričalo o zdravstvenim problemima švicarskog tenisača koji je ozlijedio leđa prošle subote u dvoboju s Wawrinkom, a zbog toga je o otkazao finale ATP Mastersa protiv Đokovića. Iako je Federer uoči ždrijeba Davis Cupa izjavio da je spreman za ovaj dvoboj, izgleda da to nije bio slučaj. Nije to bio onaj Federer koji je odigrao sjajnu sezonu i koji će s razlogom završiti sezonu na 2. mjestu ATP liste, odmah nakon nenadmašnog Novaka Đokovića. Kasnio je Švicarac na mnoge lopte, nije tu bilo lucidnih poena na koje smo navikli od njega, a učinio je Federer i puno više pogrešaka neko se to od njega moglo očekivati.

No, bilo bi nepravedno iz cijele priče izbaciti sjajnog Monfilsa koji se danas očigledno želio osvetiti za poraz na US Openu kada je Federer preokrenuo 2:0 u setovima. Pametno koristeći sve Federerova slabosti i nošen bučnom publikom u Lilleu, Monfils je prije svega sjajnim servisom, a onda i ostalim segmentima igra od početka potpuno kontrolirao susret i došao do lagane pobjede u meču koji je trajao tek sat i 48 minuta.

Nakon što je Wawrinka doveo Švicarce u vodstvo, ovom Monfilsovom pobjedom sve se vratilo na početak. Bit će zanimljivo vidjeti s kojom će kombinacijom Švicarci sutra izaći u igri parova. Najavljeni su Chiudinelli i Lammer, ali nas ne bi čudilo da, pri ovom rezultatu, Severin Luthi ipak promijeni svoj odabir. Doduše, ne znamo koliko bi bilo pametno da Federer u ovakvom stanju izađe na tešku zemljanu podlogu.

DAVIS CUP, REZULTATI:

Tsonga – Wawrinka 1:6, 6:3, 3:6, 2:6
Monfils – Federer 6:1, 6:4, 6:3

(Foto: Action Images)


Tagovi

Gael MonfilsRoger FedererDavis Cup

Ostale Vijesti