foto: Action Images
foto: Action Images

Mektić: Ovo je ostvarenje sna

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 22.11.20. | 19:29

Zanimljivo, bio je to njihov posljednji međusobni nastup jer od iduće godine kreću s drugim partnerima. Nikoli će to biti kolega iz reprezentacije Mate Pavić.

Nikola Mektić i Wesley Koolhof pobjedom su protiv Melzera i Rogera Vasselina rezultatom 6:2, 3:6, 10:5 osvojili ATP Finals u Londonu.

Hrvatsko-nizozemskom paru to je bio prvi osvojeni turnir u zajedničkoj karijeri čime su ispisali povijest kao jedni do sad s takvim uspjehom. Na turnir su stigli kao peti nositelji, a na putu do trofeja su izgubili tek jedan meč i to treći u skupini koji i nije imao neku važnost.

Ne mogu se izraziti kako se osjećam. Stvarno sam presretan, ovo je ostvarenje sna“, izjavio  je Nikola Mektić.

"Već je veliki uspjeh bio što smo se kvalificirali za ovaj događaj. Cijeli turnir smo igrali dobro, a posebno u polufinalu i finalu. Presretan sam što smo pobijedili," dodao je Nizozemac.

Zanimljivo, bio je to njihov posljednji međusobni nastup jer od iduće godine kreću s drugim partnerima. Mektiću će to biti kolega iz reprezentacije Mate Pavić.

"Wes, puno ti hvala. Ovo nam je prvi zajednički naslov. Nije loše za prvi. Bio je to sjajan turnir za nas i nevjerojatan način da završimo godinu", zaključio je Mektić.

Mektić je ovom pobjedom posao prvi Hrvat s titulom na završnici ATP sezone, a najbliže naslovu do sada je bio Ivan Dodig koji je prije šest godina u paru s Marcelom Melom izgubio od Boba i Mike Bryana.


Tagovi

ATP FinalsNikola Mektić

Ostale Vijesti