Marin je uspio! Hrvatska osvojila Davis Cup

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 25.11.18. | 15:28

Pobjeda hrvatskog tenisača za nedostižnih 3-1.

Hrvatska je po drugi put u povijesti osvojila Davis Cup. U finalnom susretu igranom u Lilleu protiv domaćina Francuske uoči trećeg dana imala vodstvo od 2-1 ukupnim rezultatom. Iako su se pojedini pribojavali ponavljanja scenarija iz Zagreba otprije dvije godine kada je Marin Čilić izgubio od Juana Martina Del Potra, a kasnije i Karlović od Delbonisa – to se nije dogodilo.

> Sprema se veliki doček tenisačima: Poznato kada dolaze u Zagreb

Marin je sa 3-0 u setovima uvjerljivo slavio protiv Lucasa Pouillea i time osigurao drugu 'salataru' za Hrvatsku, prvu nakon 2005. godine kada su Ančić i Ljubičić u Bratislavi svladali Slovačku.

Prvi set protiv najbolje rangiranog francuskog tenisača bio je poprilično izjednačen uz samo dvije break prilike Čilića na suparnikov servis, ali Pouille je uspio dogurati do tie-breaka. Marin je u 13. igri bio mirniji i strpljiviji te je s tri mini-breaka osvojio set sa 7-3.

> Hrvatski navijači izdominirali u Lilleu, opjevali srpsku sutkinju

Drugim setom Marin je u potpunosti dominirao, a pri vodstvu 3-2 stigao je do breaka, da bi potom imao još četiri break, odnosno, set lopte. Nije uspio iskoristiti odmah, ali jest u sljedećem servis gemu i mirno došao do 6-3 i 2-0 u setovima. Korak je Marina dijelio od pobjede.

> Pogledajte slavlje hrvatskih tenisača s navijačima! (FOTO/VIDEO)

Taj korak stigao je kod 2-2 u trećem – i posljednjem – setu, kada je iskoristio drugu break loptu, da bi potom dokrajčio Pouillea pri rezultatu 5-3, iskoristivši treću uzastopnu meč lopte.

> Čilić nakon titule: Ovo je strašno, imam osjećaj da će u Hrvatskoj biti fenomenalno!

Slavlje može početi!

> Pogledajte slavlje hrvatskih tenisača s navijačima! (FOTO/VIDEO)

 

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)


Tagovi

francuska davis cup reprezentacijahrvatska davis cup reprezentacijaDavis CupLucas PouilleMarin Čilić

Ostale Vijesti