Lučić-Baroni prokockala nemoguće u Strasbourgu i ostala bez četvrtfinala

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.05.15. | 16:24

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni ostala je bez četvrtfinala WTA turnira u Strasbourgu nakon što je u drugom kolu izgubila od prvopostavljene Amerikanke Madison Keys sa 6:4, 6:7(3) i 6:7(0).

Ima za čime žaliti hrvatska tenisačica, budući da je u dvoboju osmine finala osvojila prvi set i u drugom vodila 5:0, no nakon dva i pol sata igre je ipak pokleknula. 16. igračica svijeta se uspjela iščupati iz gotovo nemoguće pozicije.

U prvom setu je triput gubila servis, a Lučić-Baroni dvaput, u trećem i devetom gemu kada je servirala za set. Ali Amerikanka je potom kiksala u idućem gemu na svom servisu i prva dionica je otišla u ruke Hrvatici.

Dobro je za 70. tenisačicu krenuo i drugi set. Keys je odmah na početku izgubila dva servis gema i Lučić-Baroni je povela s nestvarnih 5:0, nedostajala su joj još samo dva poena za pobjedu jer je imala 30:30 u šestom gemu, ali uslijedio je raspad sistema. Amerikanka joj je triput uspjela oduzeti servis, povela je 6:5, Lučić-Baroni se malo razbudila i uzvratila breakom i dionica je otišla u tie-break. Ali i tu je uspješnija bila američka tenisačica, koja se potpuno vratila u susret osvojivši set sa 7:3 u 13. igri.

U odlučujućem trećem setu, Lučić-Baroni je kiksala na svom servisu u četvrtom gemu ali je kiksala i Keys te je rezultat bio poravnat do devetog gema, kada je hrvatska igračica još jednom oduzela servis suparnici i povela 5:4. Ponovno je servirala za meč, imala dva poena za slavlje, ali ponovno nije uspjela i meč je odlučen u tie-breaku.

U 13. igri je Amerikanka u potpunosti dominirala i osvojila ga je bez izgubljenog poena, sa 7:0.

Ovo je bio četvrti susret 33-godišnje Lučić-Baroni i 13 godina mlađe Keys i hrvatska 'suknjica' je upisala i četvrti poraz.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Mirjana Lučić-BaroniMadison KeysWTAWTA StrasbourgTenis

Ostale Vijesti