Lučić-Baroni izbacila 18. tenisačicu svijeta za četvrtfinale Luksemburga

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 21.10.15. | 17:22

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Luksemburgu.

'Mikica' je u drugom kolu za sat i 19 minuta pobijedila treću nositeljicu, Talijanku Saru Errani sa 6:3 i 6:4.

Osvetila se tako na najbolji mogući način za poraz u osmini finala US Opena prošle godine. 18. tenisačica je rano izgubila svoj servis i Lučić-Baroni je povela 3:0, no potom je kiksala na svom servisu i Talijanka se uspjela vratiti i izjednačiti. No, u osmom gemu je 'hrvatska suknjica' uspjela još jednom breaknuti protivnicu, povela je 5:3 i potom sačuvala servis spasivši jednu break loptu za konačnih 6:3 u prvom setu.

U drugom je Errani ponovno loše krenula. Odmah na startu je izgubila svoj servis, a u petom gemu ponovno i Lučić-Baroni je imala prednost dvostrukog breaka i 5:1. Pri rezultatu 5:2 je imala i dvije break i meč lopte, no talijanska se igračica spasila i u idućem gemu je uzela servis 'Mikici' za 5:3.

Uslijedio je novi pritisak Lučić-Baroni na servis protivnice, imala je još dvije meč lopte, ali iskoristila je tek šestu na svom servisu u idućem gemu za prolaz među osam najboljih.

Tamo je čeka 25-godišnja njemačka predstavnica i 55. tenisačica svijeta Mona Barthel koja je u tri seta izbacila sunarodnjakinju Tatjanu Mariju.

Lučić-Baroni je ovo treći plasman u četvrtzavršnicu nekog turnira u ovoj godini.

WTA Luksemburg, 2. kolo:

Lučić-Baroni - Errani(3) 6:3, 6:4

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Mirjana Lučić-BaroniWTAWTA LuksemburgTenisSara Errani

Ostale Vijesti