Krajan: Čilić je puno puta pokazao da voli igrati protiv velikih servera

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.07.17. | 13:19

Marin Čilić od 14 sati bori se za finale Wimbledona.

Velik je dan za hrvatski tenis na terenima All England Cluba. Najbolji hrvatski tenisač protiv Amerikanca Sama Querreyja lovi svoje prvo finale u Wimbledonu. Očekujemo uzbudljiv meč na 'svetoj travi', budući da su dvojica tenisača dvaput igrala na Wimbledonu meč od pet setova. Oba je dobio naš Čilić, a nadamo se da će Marin biti uspješan i danas.

Čilićev prvi trener: Querrey mu je sad mušterija, ali u juniorima su bili veliki rivali

Čilić lovi finale Wimbledona: Mogu otići do kraja, imam samopouzdanja!

NAJDUŽI NIZ Pogodi ishod meča Čilić – Querrey i osvoji vrijedne nagrade

Sve će grmjeti u polufinalu: Čilić i Querrey serviraju preko 215 km/h i već su zabili preko 100 asova

Brojke su na strani Čilića: Hrvatski tenisač nikada u karijeri nije izgubio od Querreyja

Igra protiv sjajnog servera, o čemu više možete pročitati OVDJE, ali izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan u razgovoru za Sportske novosti ističe kako će naš tenisač imati svoje adute.

Puno je puta pokazao da voli igrati protiv velikih servera. U takvim dvobojima njegov retern dolazi do izražaja, i to će mu biti možda i najveća prednost, a Querreyju pritisak. I treća stvar, ovo je Grand Slam. Svi imaju svoje adute u igri, ali tu neke druge stvari dolaze do izražaja, a najviše psiha“, smatra Krajan, koji je upozorio i na što Čilić treba posebno pripaziti.

Querrey ima opasan forhend s puno spina, iz svake pozicije može krenuti po poen, voli se postaviti napadački. S druge strane, to je trava. Marinova igra dosad je bila vrlo agresivna i takva mora ostati. Ne smije mu dopustiti da se razmaše, on bi trebao diktirati izmjene i preuzeti odgovornost da završi poen. Querreyju mora smanjiti vrijeme pripreme za udarac“.

Hoće li uspjeti u tome, vidjet ćemo od 14 sati kada počinje veliki susret između Čilića i Querreyja, za finale Wimbledona.

Ovaj meč nalazi se u super ponudi Germania Sport kladionice, koja na pobjedu Čilića daje tečaj 1,40, a na slavlje Querreyja 3,50.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Željko KrajanMarin ČilićSam QuerreyWimbledon

Ostale Vijesti