Krajan: Borna je sazrio i spremni smo za veliki rezultat

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 21.09.15. | 12:38

Hrvatska Davis Cup reprezentacija je ovog vikenda bez glavnog aduta Marina Čilića uspjela osigurati plasman u Svjetsku skupinu, a veliki junak bio je 18-godišnji hrvatski tenisač, Borna Ćorić.

Ćorić je jučer u meču protiv prvog tenisača Brazila Thomaza Belluccija donio presudan, treći bod Hrvatskoj, slavivši sa 6:2, 4:6, 7:6 (4) i 4:0. Bellucci mu je  zbog ozljede leđa predao meč nakon četvrtog gema u četvrtom setu, čime je Hrvatska osigurala nedostižno vodstvo 3:1.

Ćorić donio odlučujući bod Hrvatskoj, Belluci predao zbog ozljede

Peti meč nije ni odigran, u skladu s pravilima, koja kažu da ako se u prvom pojedinačnom meču u  nedjelju i ako je odlučujući za ukupnog pobjednika odigraju bar četiri seta, petog meča neće biti slože li se u tome obje reprezentacije.

Mislim da je bio odličan meč. Prvi set je bio najbolji u mom životu. Potom sam malo pao, iako sam i dalje igrao dobro, ali on je jednostavno bio predobar u drugom setu. U trećem sam odigrao hrabro u 'tie-breaku', to mi se isplatilo i sada smo tu gdje jesmo“, rekao je Ćorić, prenose službene stranice Hrvatskog teniskog saveza, dodavši:

Belluccijeve probleme sam osjetio tek nakon trećeg seta, prvi put sam vidio da se muči. Znao sam da tada teško mogu izgubiti.“

Pohvale Ćoriću i ukupno cijeloj hrvatskoj Davis cup reprezentaciji uputio je i izbornik Željko Krajan.

Bio je ovo izuzetno dobar meč, jako visokog standarda. Borna je prvi set odigrao fantastično i Bellucci je, da bi se vratio, morao isto odigrati vrhunski, što je i napravio. U 'tie-breaku' je Borna podigao svoj nivo i to je prelomilo meč“, kazao je Krajan, kojeg je oduševila velika pobjeda u Brazilu, iako smo bili oslabljeni izostankom Čilića.

 „Mislim da je ovo možda naša najveća pobjeda posljednjih godina. Neočekivano smo pobijedili i u Nizozemskoj i Poljskoj, gdje nismo bili favoriti, baš kao i u subotu ovdje u paru. Borna je sazrio, opet smo u Svjetskoj skupini, i s Marinom Čilićem mislim da smo spremni za Svjetsku skupinu i veliki rezultat.“

Čilić, kojeg u Brazilu nije bilo zbog ozljede gležnja, često je spominjao želju da se reprezentacija okupi u punom sastavu i pokuša ponovno osvojiti Davis Cup. Koliko je to realno?

Sigurno da jest. Bila bi šteta da se s ovakvim igračima borimo samo za ostanak i povratak u Svjetsku skupinu. Treba to iskoristiti, imamo dobru generaciju, možemo se nadati dobrom rezultatu“, istaknuo je Krajan.

Izvlačenje parova za Svjetsku skupinu održat će se 24. rujna u tri sata po srednjoeuropskom vremenu u Santiago de Chileu, tijekom godišnje skupštine Međunarodnog teniskog saveza (ITF). Popis nositelja bit će objavljen sutra, no kako su objavili iz HTS-a, neslužbeni izračun kaže da Hrvatska neće biti među osam povlaštenih reprezentacija. Bude li tako, potencijalni suparnici su Francuska, Argentina i Srbija kod kuće, Velika Britanija, Australija, Češka i Belgija u gostima te Švicarska izvlačenjem domaćinstva.

Mislim da bi nam najviše odgovarala Argentina kod kuće, za nas bi to bio najbolji meč. No s kim god ćemo igrati nikog se ne trebamo bojati“, rekao je Krajan.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Željko Krajanhrvatska davis cup reprezentacijaTenisBrazilska teniska reprezentacijaBorna ĆorićMarin Čilić

Ostale Vijesti