Kraj Petre Martić u US Openu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.09.20. | 21:23

Nakon velike borbe, Splićanka je bila primorana stisnuti ruku kazahstanskoj suparnici.

Petra Matrić nije uspjela ući u četvrtfinale ovogodišnjeg US Opena pošto je kazahstanska tenisačica Julija Putinceva bila bolja u trećem kolu s 2:1, po setovima 6:3, 2:6 i 6:4.

Na početku meča protivnica je sačuvala svoj servis, no odmah u drugom gemu oduzima servis Petri. Ista se sekvenca ponovila još jednom, te uz dodatan obranjen servis, Putinceva dolazi do čak 5:0 u prvom setu.

Uz jedan brejk i dva obranjena servis-gema naša tenisačica dolazi do tri seta za redom smanjivši na 3:5, no za potpuni preokret nije imala snage. U vrlo dugačkom devetom gemu prvog seta Kazahstanka je na posljetku uzela prvi set sa 6:3.

U drugom setu je Splićanka zaigrala puno bolje. U četvrtom je setu jako zaprijetila oduzimanjem servisa, no došlo se do 2:2. Nakon što je ekspresno povela, kod 3:2 ipak je uspjela protivnici uzeti servis i povela je 4:2. Naredni je gem uzela bez izgubljenog poena, a set uzela još jednim brejkom i zaključila ga sa 6:2. Ušlo se u treći, odlučujući.

Nažalost, i on je krenuo loše po hrvatsku tenisačicu i odma u prvom gemu gubi svoj servis. Nakon što je svoj sačuvala, Putinceva oduzima još jedan te uz svoj servis dolazi do 4:0 u odlučujućem setu. Poton svaka tenisačica osvaja po servis i dolazi se do 5:1. Martić tada brani još jedan svoj servis-gem, radi napokon prvi brejk u zadnjem setu, osvaja još jedan svoj, ali za više nije imala snage. Kod 5:4 nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti priotivnici koja osvaja zadnji set sa 6:4 i rezervira susret u četvrtfinalu protiv domaće igračice Jennifer Brady.

(foto: Action Images)


Tagovi

Petra MartićJulija PutincevaUS Open

Ostale Vijesti