Konjuh bez finala u Guangzhou, Janković slavila nakon velike borbe!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.09.16. | 12:26

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh nije uspjela izboriti finale na WTA turniru u kineskom Guangzhou.

18-godišnju hrvatsku tenisačicu je u polufinalu zaustavila srbijanska predstavnica Jelena Janković, koja je slavila sa 7:5 i 7:6(7) za sat i 46 minuta igre.

Ana Konjuh je pružila dobar otpor drugoj nositeljici i 37. igračici svijeta. Izgubila je prvi set, no prokockala dvostruki break u drugom, pa je 13 godina starija Janković ipak uzela pobjedu i izborila finale. U prvom setu je Konjuh prva kiksala na svom servisu i Janković je povela 3:1. Uspjela je naša tenisačica vratiti break u sedmom gemu i stiže na 4:4, ali je u 12. gemu u ključnom trenutku ponovno izgubila svoj servis i Janković je lakoćom privela set kraju.

Drugu dionicu je Konjuh sjajno otvorila. Rano je breaknula suparnicu i povela 2:0, a u petom gemu je uzela novi break i stigla do ogromnih 4:1. Činilo se da će naša tenisačica bez problema uzeti set i izjednačiti, no dopustila je Janković potpuni povratak u susret sa svoja dva izgubljena servisa i o osvajačici je odlučivao 'tie-break'. U 13. igru je Konjuh loše krenula, gubila je 3:0, ali se sjajno vratila na 3:3, pa i povela 5:3 i 6:4 ali opet sve prokockala, spasila jednu meč loptu, no drugu nije uspjela.

Ovo je bio drugi susret Janković i Konjuh i druga pobjeda srbijanske tenisačice. Prvi put slavila je u Mallorci u lipnju ove godine, također u dva seta.

WTA Guangzhou, polufinale:

Konuh - Janković 5:7, 6:7(7)

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

WTA GuangzhouWTAJelena JankovićAna Konjuh

Ostale Vijesti