Karlović uzeo set Del Potru, nakon prvog dana finala rezultat 1:1

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.11.16. | 21:41

Nakon prvog dana finala Davis Cupa između Hrvatske i Argentine, rezultat je izjednačen, 1:1.

Prvi bod Hrvatskoj donio je Marin Čilić pobjedom u pet setova nad Argentincem Federicom Delbonisom, dok u drugom meču dana, Ivo Karlović nije uspio prirediti iznenađenje protiv prvog argentinskog reketa, Juana Martina Del Potra. 38. igrač svijeta je slavio u četiri seta, sa 4:6, 7:6(6), 3:6 i 5:7 za tri sata i 22 minute igre.

Naš 'Div sa Šalate' i povratnik u reprezentaciju je u prvom setu odmah na startu izgubio svoj servis i više nije uspio uhvatiti zaostatak. U drugom setu se vodila velika bitka u prvom gemu u kojem je Karlović morao spašavati dvije break lopte, ali uspio je hrvatski tenisač sačuvati servis. I to je bilo sve od prilika za obrat, obojica su čuvala svoje servise pa je osvajač ove dionice odlučen u 'tie-breaku.

U 13. igri, više je sreće imao Karlović, dok je Del Potro propustio na svom servisu iskoristiti dvije set lopte. Karlović od zaostatka 4:6, dolazi prvo do izjednačenja, a onda s još dva poena u nizu i do konačne prednosti od 8:6 za izjednačenje 1:1 u setovima.  

U trećoj dionici nije bilo pretjeranog uzbuđenja do osmog gema, u kojem Del Potro dolazi do 0:40. Naš veteran spašava dvije break lopte, ali ne i treću i Argentinac dolazi do prednosti od 5:3 i mirno servira za osvajanje trećeg seta.

U četvrtom je Del Potru jedan break bio dovoljan za rješavanje pitanja pobjednika. Nakon uzbudljivog sedmog gema u kojem su se izmjenjivali u prilikama, Karlović je na svom servisu 'posrnuo' u 11. gemu. Imao je prednost od 30:15, ali je Argentinac uspio doći do break prilike, koju je i iskoristio. Bilo je to za vodstvo od 6:5 i Del Potro je servirao za meč. Iskoristio je drugu meč loptu za pobjedu i osvajanje prvog boda za Argentinu i izjednačenje 1:1.   

Ovo je bio šesti susret Karlovića i Del Potra, a Argentinac je upisao petu pobjedu. 'Div sa Šalate' je slavio samo jednom, i to 2007. godine u Nottinghamu.

Tako je nakon prvog dana finalnog okršaja između Hrvatske i Argentine rezultat izjednačen 1:1 i s nestrpljenjem se očekuje sutrašnji meč parova.

Davis Cup finale, drugi meč:                                                         

Karlović – Del Potro 4:6, 7:6(6), 3:6, 5:7

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

Nakon prvog dana finala Davis Cupa između Hrvatske i Argentine, rezultat je izjednačen, 1:1.


Tagovi

argentinska Davis Cup reprezentacijahrvatska davis cup reprezentacijaDavis CupJuan Martin Del PotroIvo Karlović

Ostale Vijesti