Karlović u dramatična tri „tie-breaka“ do drugog kola Tokija

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 04.10.16. | 10:50

Ivo Karlović priključio se Marinu Čiliću drugom kolu ATP turnira u Tokiju.

'Divu sa Šalate' trebala su tri seta u 13. igri da osigura prolaz u drugo kolo ATP turnira iz serije 500 u Tokiju. Ivo Karlović, koji je postavljen za drugog nositelja je čvrstog 25-godišnjeg Argentinca Federica Delbonisa svladao sa 7:6(6), 6:7(6) i 7:6(5) za dva sata i 38 minuta igre.

Karlović je protiv 47. tenisača svijeta ubacio 32 as servisa, a mogao je izbjeći treći set, no u tie-breaku drugog seta kod 6:5 nije iskoristio meč-loptu na svom servisu. U trećem setu su obojica tenisača gubila po jednom svoje servise. Delbonis u trećem gemu, a Karlović u šestom.

Posebno je dramatično bili u desetom gemu kada je pri vodstvu 5:4 protivnika Karlović spašavao dvije meč lopte. Bio je uspješan, pa je sve vraćeno na početak. U 13. igri je Argentinac poveo s 4:2 ali se Karlović uspio vratiti i sa 7:5 završio posao.

Ovo je bio četvrti okršaj Karlovića i Delbonisa i treća pobjeda hrvatskog igrača. Ujedno je to bila i 'uvertira' za veliko finale Davis Cupa Hrvatske i Argentine u studenom u Zagrebu te njihov mogući novi međusobni okršaj.

Dodajmo da Karlović u drugom kolu Tokija igrati protiv boljeg iz susreta između Srbina Janka Tipsarevića i Japanca Taro Daniela.

ATP Tokio, prvo kolo:

Karlović – Delbonis 7:6(6), 6:7(6), 7:6(5)

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 

 


Tagovi

Ivo KarlovićATPATP TokioFederico Delbonis

Ostale Vijesti