Karlović u četvrtfinalu Washingtona, Ćorić ispao

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 22.07.16. | 11:48

Ivo Karlović izborio je četvrtfinale ATP turnira iz Serije 500 u Washingtonu, dok to nije pošlo za rukom našem drugom predstavniku Borni Ćoriću.

37-godišnji hrvatski veteran Ivo Karlović nastavlja s dobrim igrama u Americi nakon osvajanja turnira u Newportu. U osmini finala Washingtona je u dva seta bio bolji od 19. tenisača svijeta, Australca Bernarda Tomica, sa 7:6(4) i 6:3 za sat i sedam minuta igre. U prvom setu nije bilo breakova, a Karlović je bio uspješniji u 13. igri sa 7:4. U drugom setu je ključni bio šest gem i kojem je 'Div sa Šalate' uzeo servis protivniku i potom mirno priveo meč kraju.

Ovo je bio njihov četvrti susret i druga pobjeda Karlovića, kojeg u četvrtfinalu očekuje 26. igrač svijeta, Amerikanac Jack Sock. Do sada su igrali četiri puta, a Karlović ima tri slavlja. Sock je inače, u nedavnom Davis Cup susretu u Portlandu pobijedio našeg Marina Čilića, a potom je u odlučujućem petom susretu za prolaz u polufinale Svjetske skupine Davis Cupa izgubio od Ćorića.

Četvrtfinale na istom turniru nije uspio izboriti naš mladi tenisač Borna Ćorić. Bolji od 19-godišnjeg Zagrepčanina bio je drugi nositelj, Francuz Gael Monfils sa 6:2 i 6:3 za 56 minuta igre. Ćorić je na servis francuskog predstavnika osvojio tek sedam poena. 

ATP Washington, osmina finala:

Tomic - Karlović 6:7(4), 3:6
Ćorić - Monfils 2:6, 3:6

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ivo KarlovićBorna ĆorićATPATP Washington

Ostale Vijesti