Karlović svladao staru mušteriju za polufinale Newporta

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 11.07.14. | 09:45

Ivo Karlović nastavlja s odličnim igrama na travi američkog Newporta...

35-godišnji hrvatski tenisač u četvrtfinalu je sa 7:6 i 7:5 svladao svoju 'staru mušteriju' Izraelca Dudija Selu ostvarivši petu pobjedu u njihovom petom susretu na ATP Touru, drugom nakon osmine finala Acapulca.  Drugi nositelj Hall of Fame Tennis Championshipa nije imao većih problema, trebalo mu je sat i 32 minute igre za pobjedu nad 98. tenisačem svijeta.

U prvom setu obojica su imala po jednu priliku za break, ali je nisu iskoristili pa je set otišao u tie-break. Tu je bio uspješniji 'Div sa Šalate' sa 7:3, a potom je u drugom, pri rezultatu 6:5 u idealnom trenutku oduzeo servis protivniku i s prvom meč loptom, zaključio dvoboj. Ukupno je imao devet aseva i 84 posto osvojenih poena nakon prvog servisa. 

Zanimljivo, 29-godišnji Izraelac u dosadašnjih je pet okršaja sa Karlovićem tek jednom uspio osvojiti set hrvatskom 'reketu' i to na Australian Openu 2008. godine.

Karlović je na ovom turniru lani dogurao do četvrtfinala, a za finale će sutra igrati protiv 123. tenisača svijeta, Australca Samuela Grotha, kojeg je ove godine svladao u Delray Beachu sa 7:6 i 6:3. Bio je to njihov prvi dvoboj na Touru. Groth je do polufinala Newporta stigao pobjedom protiv Francuza Nicolasa Mahuta 6:3 i 6.4.

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

TenisATPNewportSamuel GrothDudi SelaIvo Karlović

Ostale Vijesti