Karlović se pridružio Ćoriću u osmini finala Hallea

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 16.06.15. | 16:00

Hrvatski tenisač Ivo Karlović izborio je osminu finala na travi njemačkog Hallea.

'Div sa Šalate' je na otvaranju turnira u prvom kolu svladao Kolumbijca Santiaga Giralda sa 6:7(4), 6:4 i 6:4. Za pobjedu i prolaz u osminu finala trebalo mu je sat i 50 minuta igre.

Karlović je postavljen za osmog nositelja i prilično se namučio za slavlje protiv 62. igrača svijeta. Obojica su vrlo dobro servirala. Karlović je imao 70 posto prvog servisa i zabio je 28 aseva, a Giraldo čak 83 posto, no to mu nije previše pomoglo.

Kolumbijski predstavnik nije imao niti jednu priliku za break, ali je svejedno uspio uzeti prvi set i to u tie-breaku u kojem je Karlović triput gubio svoj servis. Ivo je u prvom setu ispustio dvije set lopte pri rezultatu 5:4, a kazna za propušteno je stigla u 13. igri.

No, zato u drugoj i trećoj dionici ništa nije želio prepustiti slučaju. Po jednom je hrvatski veteran oduzeo servis Kolumbijcu u njihovom prvom međusobnom susretu na ATP Touru i izborio prolaz u drugo kolo. Jučer je to pošlo za rukom i drugom hrvatskom predstavniku Borni Ćoriću.

Karlović će za plasman u četvrtfinale igrati protiv domaćeg tenisača, 18-godišnjeg Nijemca Alexandera Zvereva. To će također biti njihov prvi dvoboj.

ATP Halle, prvo kolo:

Johnson - Tomic 6:3, 7:6(4)
Thiem - Nishikori 6:7(4), 5:7
Giraldo - Karlović 7:6(4), 4:6, 4:6
Gulbis - Stakhovsky 6:4, 7:6(3)
Rosol - Monfils 3:6, 4:6

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ivo KarlovićATPATP Halle

Ostale Vijesti