Karlović s 23 asa u drugo kolo Memphisa

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 10.02.15. | 21:20

Hrvatski tenisač Ivo Karlović je nakon ranog oproštaja od Zagreba prošlog tjedna, pobjedom startao na ATP turniru u Memphisu, gdje je lani igrao finale.

U prvoj je rundi 'Div sa Šalate' sa 7:6(7) i 6:3, za sat i 27 minuta igre svladao slovačkog tenisača Lukasa Lacka.

Hrvatskom 35-godišnjem veteranu je za osvajanje prvog seta trebao 'tie-break', kojeg je dobio sa 9:7, u toj je dionici morao spašavati set loptu. Imao je Lacko vodstvo 5:4 i priliku za osvajanje seta, ali se Karlović uspio izvući, sačuvati svoj servis gem i izjednačiti na 5:5.

U 13. igri se ponovno 'čupao' hrvatski tenisač. Nakon što nije iskoristio svoju set loptu kod vodstva 6:5, Slovaku se pružila prilika za osvajanje seta. Vodio je 7:6, no još jednom je sreća bila na strani Zagrepčanina, koji je potom nanizao tri poena zaredom i okrenuo set u svoju korist. U drugoj dionici se raspala igra Lacka i izgubio je svoj servis pri rezultatu 4:3. Ivo je pobjegao na 5:3 te mirno odservirao za konačnih 6:3. Ubacio je Karlović 23 as servisa i iskoristio jednu od šest break lopti.

Karloviću je ovo drugo slavlje u drugom susretu protiv 91. igrača svijeta i zanimljivo, Lacka je ostavio bez breaka. Slavio je 'Karlo' i u Wimbledonu 2009. godine sa 6:3, 7:6, 6:3.

Peti nositelj u Memphisu, u kojem je prošle godine izgubio finale, a 2006. godine osvojio svoj jedini naslov u karijeri u parovima, u drugom kolu čeka boljeg iz susreta Kazahstanca Mihaila Kukuškina i američkog kvalifikanta Austina Krajiceka.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Ivo KarlovićATPATP MemphisLukas LackoTenis

Ostale Vijesti