Karlović razočaran: Jedan od najtežih poraza, ako ne i najteži!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.07.16. | 09:33

Hrvatski tenisač Ivo Karlović na nevjerojatan je način izgubio finale turnira iz Serije 500 u Washingtonu.

'Div sa Šalate' je u finalu protiv Francuza Gaela Monfilsa kod rezultata 7:5, 5:4 servirao za osmi naslov karijere i prvi put u cijelom tjednu izgubio svoj početni udarac. U tie-breaku je kod 6:5 imao meč-loptu, ali Monfils se spasio, izborio treći set i ranim breakom riješio susret za konačnih 5:7, 7:6(6) i 6:4 i šesti ATP naslov u karijeri. Ovo mu je bila treća pobjeda u pet susreta s Karlovićem.

Karlović propustio break viška i meč loptu - Monfils osvojio Washington

Servirao sam bolje u prva dva seta. Kada sam servirao za meč, ne znam zašto, ali servis me nije služio. Vjerojatno se to događa. Ali nisam na to naviknuo. Bio sam nadomak pobjede, a izgubio sam servis. To je tenis. Naravno, u svakom meču postoji određena vrsta pritiska. Suočavao sam se s time u mnogo utakmica i obično to mogu prebroditi. Danas nisam, ali tjedan je bio odličan“, rekao je nakon poraza Karlović.

U Washington je stigao na krilima osvajanja Newporta i mogao je nanizati dva trofeja, no nije mu pomoglo niti 28 as servisa u finalu te 84 posto osvojenih poena nakon prvog servisa.

Jedan od najtežih poraza, ako ne i najteži. S 37 godina imati tako dobru priliku i biti tako blizu je poražavajuće. Ali poraz nije nikada poraz nego lekcija. Sjajna su dva tjedna iza mene. Serija od osam pobjeda je jednostavno morala doći svom kraju ali je šteta što se to dogodilo danas. Čestitam Monfilsu“, napisao je Karlović na svom Facebooku.

(Foto: Action Images/screenshot Facebook)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ivo KarlovićATP WashingtonATPGael Monfils

Ostale Vijesti