Karlović propustio break viška i meč loptu - Monfils osvojio Washington

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 24.07.16. | 23:32

Nije Ivo Karlović uspio osvojiti svoj najveći turnir u karijeri.

Osvojio je 'Div sa Šalate' sedam turnira te još osam puta igrao u finalu, ali svih tih 16 turnira bili su iz 250 serije. Ovo je Karloviću bio prvi turnir iz većeg ranga, serije 500, u kojem je otišao do finala, ali je tamo od njega bio bolji Gael Monfils.

Imao je Karlović sjajnu priliku da još jednim naslovom zaokruži dva sjajna tjedna. Prošle nedjelje je osvojio turnir u Newportu, ali nije uspio podići trofej i za pobjednika Washingtona.

A imao je hrvatski tenisač sjajnu priliku. Prvi set je osvojio zahvaljujući breaku u 11. gemu pa nije morao ni igrati tie-break. U drugom je 13. igra odlučila i to na stranu Monfilsa, iako je Karlović imao sjajne priliku da riješi meč u svoju korist. Prvo je kod 4:4 oduzeo servis francuskom tenisaču te dobio priliku da servira za meč. No, u sljedećem gemu Monfils vraća break – Karlović je spasio tri break lopte, ali ne i četvrtu. Imao je Karlović i meč loptu u tie-breaku, ali to je bilo na servis Monfilsa koji je tu igru ipak dobio s rezultatom 8:6.

U trećem gemu trećeg seta Karlović gubi servis i tu je meču bio kraj. Pokušao je naš veteran doći do obrata, ali je Monfils sjajno servirao i došao do 6. naslova u karijeri. Zanimljivo je da je i njemu ovo bio prvi naslov na turniru serije 500.

ATP Washington, finale:

Karlović – Monfils 7:5, 6:7 (6), 4:6

(Foto: Action Images)


Tagovi

Gael MonfilsIvo KarlovićATPATP Washington

Ostale Vijesti