Argentinci u Zagrebu slave svoj prvi naslov u Davis Cupu!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.11.16. | 21:54

Hrvatska je pred domaćim navijačima ostala bez naslova u Davis Cupu.

 

Fanatični Argentinci uspjeli su posljednjeg dana finalnog okršaja preokrenuti rezultat i prvi put u povijesti uzeli su trofej u Davis Cupu. Prvo je zaostatak iz jučerašnje igre parova nadoknadio Juan Martin Del Potro nevjerojatnom pobjedom u pet setova nad Marinom Čilićem, a potom je drugi argentinski reket Federico Delbonis u tri seta, sa 6:3, 6:4 i 6:2 za dva sata i 11 minuta igre bio bolji od Ive Karlovića za ukupnu pobjedu Argentine.

'Div sa Šalate' nije imao lagani zadatak jer je trebalo nakon nevjerojatne propuštene prilike Čilića i vodstva od 2:0 u setovima izaći na teren protiv 'nabrijanog' Delbonisa, obzirom da su Argentinci bili u euforiji. I već u prvom setu se pokazalo da će Ivo teško moći izaći na kraj s 41. tenisačem svijeta. Delbonis je u petak igrao pet setova protiv Čilića i to nakon što se sjajno vratio u trećoj i četvrtoj dionici i pokazao da će biti jak adut ako će trebati odigrati odlučujući peti meč.

Argentinac je prvi set riješio u šestom gemu, nakon što naš veteran nije iskoristio break loptu u gemu ranije. Kiksao je na svom servisu Karlović sa 0:40 i Delbonis je poveo 4:2 te potom mirno priveo set kraju. U drugoj dionici su obojica spašavali break prilike. Prvo Argentinac u šestom gemu, pa hrvatski tenisač u gemu kasnije i to dvije, na 15:40. A susret je onda prelomljen u devetom gemu u kojem Delbonis oduzima servis Karloviću i bježi na 5:4. Imao je servis za osvajanje seta i ne griješi. 

Ivo je tako sa zaostatkom od 2:0 ušao u treći set i završni udarac je dobio već u trećem gemu u kojem još jednom, treći put u meču gubi svoje najjače oružje – servis i bilo je jasno da je pitanje pobjednika riješeno. Moglo je i ranije sve biti gotovo, budući da je Delbonis imao i dvije break lopte na idućem servisu Karlovića, ali izvukao se hrvatski igrač. To mu nije pošlo za rukom u nevjerojatno dugom sedmom gemu. Delbonis uzima break za vodstvo od 5:2 i servira za pobjedu i osvajanje naslova. Iskoristio je drugu meč loptu za vjerojatnu najveću pobjedu u karijeri i prvi, povijesni naslov Argentini u Davis Cupu.

Ovo je bio peti okršaj Karlovića i Delbonisa i tek druga pobjeda Argentinca. Itekako vrijedna. Ivo je slavio početkom prošlog mjeseca u Tokiju, ali danas u ključnom meču za osvajanje Davis Cupa nije uspio.

Davis Cup, finale, treći dan:

Karlović – Delbonis 3:6, 4:6, 2:6

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

argentinska Davis Cup reprezentacijaDavis Cuphrvatska davis cup reprezentacijaIvo KarlovićFederico Delbonis

Ostale Vijesti