Karlović izgubio od 16 godina mlađe australske senzacije, Dodig i Vekić uspješni u parovima

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.01.15. | 10:27

Hrvatska je ostala samo na jednom predstavniku u pojedinačnoj konkurenciji na Australian Openu.

Ivo Karlović poražen je u drugom kolu Australian Opena, a bolji od njega bio je 53. reket svijeta Australac Nick Kyrgios sa 7:6, 6:4, 5:7, 6:4.

Mlada 19-godišnja senzacija iz Canberra uspjela se othrvati snažnim servisa 'diva sa Šalate' za što mu je bilo potrebno nešto manje od 2 i pol sata igre.

Karlović je ponovno bio sjajan na svom servisu što potvrđuje i podatak da je imao 40 as servisa. Ipak, neke dvostruke pogreške, od njih ukupno šest, stigle su u najgorim trenucima, ali ključne su bile neprisiljene pogreške kojih je danas bilo previše (33), naspram Kyrgiosovih 13.

Zanimljivo, Karlović je susret završio sa 73 winnera, čak 26 više od Australca, a ukupno je osvojio tri poena više.

Hrvatska je tako ostala na samo jednom predstavniku na prvom Grand Slamu sezone Ivanu Dodigu, a Međugorac će svoj susret odigrati u 1 sat iza ponoći protiv Keija Nishikorija.

U konkurenciji parova su naši predstavnici ipak nešto uspješniji nego u pojedinačnoj konkurenciji. Hrvatsko-brazilski par Ivan Dodig i Marcelo Melo, četvrti nositelji Melbournea, bili su uspješniji od njemačko-nizozemske kombinacije Andree Begemanna i Robina Haasea sa 7:6, 6:2.

Pobjedu je ostvarila i mlada Osječanka Donna Vekić u kombinaciji s Amerikankom Shelby Rogers. Svladale su Francuskinje Alize Cornet i Pauline Parmentier s 4:6, 6:2, 6:4.

Ostali naši predstavnici u igri parova, Petra Martić i Marin Draganja nisu se uspjeli plasirati u drugo kolo. Draganja je u paru s Fincem Henrijem Kontinenom poražen od Australaca Alexa Bolta i Andrewa Whittingtona, dok je Martić u kombinaciji s Amerikankom Irinom Falconi ispala od 11. nositeljica Anabel Medine Garrigues i Jaroslave Shvedove.

Australian Open, 2. kolo:

Karlović – Kyrgios 6:7(4), 4.6, 7:5, 4:6

Australian Open, 1. kolo, parovi:

Dodig/Melo – Begemann/Haase 7:6(2), 6:2
Vekić/Rodgers – Cornet/Parmentier 4:6, 6:2, 6:4
Draganja/Kontinen – Bolt/Whittington 6:7(4), 6:7(4)
Martić/Falconi – Garrigues/Shvedova 3:6, 3:6

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ivo KarlovićNick KyrgiosAustralian OpenATPDonna VekićIvan DodigMarin DraganjaPetra Martić

Ostale Vijesti