Karlović bez finala Hallea, Federer bolji u dva tie-breaka

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.06.15. | 15:12

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije uspio izboriti finale ATP turnira u njemačkom Halleu.

Nakon maestralne predstave protiv Čeha Tomaša Berdycha u četvrtfinalu, kojemu je utrpao rekordnih 45 aseva, u polufinalu je bolji od 'Diva sa Šalate' bio legendarni Švicarac, prvi nositelj turnira i drugi tenisač svijeta Roger Federer, koji je slavio u dva tie-breaka - 7:6(3) i 7:6(4) za sat i pol igre.

U susretu u kojem niti jedan igrač nije imao break, Karlović je pri vodstvu od 2:1 u četvrtom gemu imao priliku za oduzimanje servisa Federeru, no nije uspio. Ujedno je to bila i jedina break šansa u cijelom meču. Obojica su sjajno servirala, a Karlović je 'kiksao' onda kada je najmanje trebalo, u ključnim trenucima u 13. igri.

U tie-breaku prvog seta je dvaput izgubio servis i Federer je sa 7:3 riješio prvu dionicu, a u drugoj je također dvaput bio neprecizan. Pokleknuo je za 3:2 vodstvo suparnika. No i Švicarac je griješio pa je Karlović poravnao rezultat na 3:3, ali kada je Federer i drugi put u 13. igri stigao do prednosti - 5:4, nije ju više ispuštao do kraja i sa 7:4 je stavio točku na 'i'.

Za iznenađenje u ukupno 14. meču protiv Švicarca nije mu bilo dovoljno niti 20 as servisa. Ostao je tako Ivo na samo jednoj pobjedi nad Federerom iz 2008. godine u Cincinnatiju, koji će u lovu na svoju osmu titulu u Halleu, u finalu igrati protiv boljeg iz susreta između Talijana Andreasa Seppija i Japanca Keija Nishikorija.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 

 

 


Tagovi

Ivo KarlovićATPATP HalleTenisRoger Federer

Ostale Vijesti