Karabatić: Prijatelji mi maštaju o Tajlandu, a na dva sata od Pariza imaju najljepšu zemlju na svijetu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 22.01.18. | 16:31

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena na sva usta hvali zemlju svojih roditelja.

„Praktički smo u polufinalu, ali još nismo tamo. Ako izgubimo od Srbije, opet smo na nuli, nikad nije gotovo,“ rekao je Nikola Karabatić za Germanijak.

Strašnu Švedsku, koja je lakoćom preslušala Kauboje i utrpala im 35 golova, zadržali su na dvostruko manje – na samo 17 golova…

„Igrali smo jaku obranu, izbornik se odlučio na 5:1, ali i naš golman Gerard je branio odlično i to nam je dosta pomoglo. Trebalo nam je malo vremena da se odvojimo, ali kad smo napravili razliku, igrali smo pametno i nismo dozvolili Švedskoj povratak.“

Danas ih očekuje Srbija, a u Srijedu još jedan rukometni El Clasico. Francuzi će tad već imati osiguran plasman u polufinale, a mi ćemo ga tek morati potvrditi.

„Pogledali smo nekoliko utakmica Hrvatske jer smo često igrali u istom terminu. Rekli smo na početku da će Euro biti vrlo otvoren, da svako može pobijediti svakoga. Nema favorita, teško je nama, teško će biti i Hrvatima, ali imat će prednost pred svojom publikom jer u ovoj atmosferi nikom nije lako igrati.“

Karabatić je iskoristio Europsko prvenstvo u Hrvatskoj kako bi suigračima iz reprezentacije pokazao odakle vuče korjene. Francuska je vrijeme između utakmica prvog kruga u Poreču iskoristila kako bi se prošetala uz more, a Karabatić kaže kako im već godinama priča o Hrvatskoj.

“Srbin sam i Hrvat. Imam korijene u obje zemlje i na to sam jako ponosan. Francuska je moja domovina, ali mi je drago što vučem korijene iz bivše Jugoslavije. Hrvatska je predivna zemlja, obožavam je. Svako ljeto sam kraj Trogira, tamo imamo kuću. Prijatelji pričaju kako sanjaju o odlaskui na Tajland, a ja im kažem kako nisu normalni jer sat i pol leta od Pariza mogu uživati u najljepšoj zemlji na svijetu”

Hrvatska je možda najljepša zemlja na svijetu, ali Francuska je u njegovoj eri svakako najrukometnija, a kad smo ga upitali o šansama Tricolora na ovom Euru te o mogućnosti uzimanja još jednog zlata u zagrebačkoj Areni, Karabatić nas je brzo zaustavio i demonstrirao „majndset“ koji ga je pretvorio u najboljeg rukometaša u povijesti te koji ga je odveo do svih tih silnih naslova.

„Koncentriramo se samo na iduću utakmicu, sve se može okrenuti u sekundi. Moramo vratiti energiju prije susreta sa Srbijom jer smo se protiv Šveda dosta potrošili, ali ako ne dobijemo večeras, ponovno smo na nuli.“

Ove godine Karabatić ima nešto drugačiju ulogu, više ne zabija toliko, ali zato razigrava svoje suigrače.

„Igram malo više na lijevoj strani, nisam zabio puno protiv Švedske, ali nije mi to važno. Čak i ako ne puknem po golu pa dodam pivotu i mi zabijemo, to mi je isto. Najvažnije su pobjede, a tko je zabio to je manje bitno,“ zaključio je.

(foto: Action Images)


Tagovi

Francuska rukometna reprezentacijaNikola Karabatić

Ostale Vijesti