Kako Ćorić može preskočiti Kineski zid u liku Novaka Đokovića?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.10.18. | 08:23

Može li Borna srušiti svog teniskog uzora?

Borna Ćorić igra tenis života. Nakon što mu je predaja Juana Martina Del Potra nakon dobivenog prvog seta, osigurala najbolji plasman u karijeri na ATP ljestvici (odnosno 14. mjesto), jučer je briljirao protiv najvećeg igrača svih vremena – Rogera Federera te osigurao, njemu sretno, 13. mjesto najboljih tenisača svijeta.

> ODIGRAJ ĐOKOVIĆ - ĆORIĆ

Još prošlog tjedna činilo se da su Ćorićeve misli već na finalu Davis cupa protiv Francuske, s obzirom da je ispao u prvom kolu Pekinga od veterana Feliciana Lopeza, a onda je došao Masters 1000 u Shanghaiju. Nakon izgubljenog seta, od hrvatskog zeta, Stana Wawrinke, Borna je dogurao do finala ne izgubivši set u naredna četiri dvoboja. Posebno je impresivna bila, druga uzastopna, pobjeda protiv teninskog maga – Rogera Federera o kojoj vrijedi pisati hvalospjeve.

Zadnja prepreka, trenutno je ona najviša teniska, a zove se Novak Đoković. Teniski Kineski zid kojeg naš igrač svojim šangajskim izdanjem definitivno može preskočiti. Najvjerniji ljubitelji Borninog tenisa, upravo njega vide kao novog Đokovića, s obzirom na sličan teniski stil, dok je korektni Srbin višestruko hvalio današnjeg protivnika, kao igrača kojeg u budućnosti očekuju najveće predstave.

A jedna od tih velikih predstava dolazi danas. Nabrajati sve Novakove rezultate, samo ove sezone potrošilo bi nam tipkovnicu, a dovoljno je reći da se vratio u svoju staru formu. Đoković je bio bolji u oba međusobna susreta, odigrana na zemljanoj podlozi, a u onom ovogodišnjem je Borna bio jako blizu senzacije, posebno u prvom setu.

Recept je samo na papiru jednostavan: smanjiti broj neforsiranih pogrešaka na minimum, izbjeći Đokovićev mlin u koji je jučer upao mladi Zverev i biti mentalno spreman za maratonski susret u kojem će Borna ako ponudi svoje izdanje protiv Federera - imati priliku. Treba pronaći balans između rasterećenosti i značaja eventualnog trijumfa, s obzirom da nitko neće biti previše razočaran potencijalnim porazom, naravno osim Borne samoga. Prva pobjeda u karijeri protiv neprikosnovenog Đokovića do kraja bi napunila samopouzdanjem mladog tenisača pred najveći susret života, finale Davis cupa, te ga vinula na rub top 10 neposredno pred iduću sezonu.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Borna ĆorićNovak ĐokovićATPATP Šangaj

Ostale Vijesti