Kakav preokret! Hrvatska pobijedila SAD za polufinale Davis Cupa

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 18.07.16. | 06:34

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Francuske.

Hrvatski tenisači su uspjeli ostvariti veliki preokret u Davis Cup susretu protiv SAD-a i izboriti prolazak među četiri najbolje momčadi u ovom natjecanju. Nakon što je u Portlandu gubili s 2:0, Hrvatska je došla do tri uzastopna boda i napravila veliki preokret što je prvi put u povijesti ovog natjecanja da se jedna reprezentacija vratila nakon što je prvog dana izgubila oba boda.

Nakon što su nam Marin Čilić i Ivan Dodig ostavili nadu pobjedom u paru protiv braće Bryan, naša dva najbolja tenisača su u pojedinačnim susretima donijeli uspjeh. Prvo se Čilić u tri seta i za dva sata 'obračuna' s Isnerom. Nakon prvog seta i tie-breaka, u sljedeća dva Čiliću je bio dovoljan po jedan break da bi došao do pobjede.

Na teren su onda došli Borna Ćorić i Jack Stock, a mladi je Zagrebčanin ostvario najveću pobjedu u Davis Cup karijeri. Meč je otišao u četiri seta, igrao se tri sata, a naš je tenisač bio koncentriraniji i donio odlučujući bod Hrvatskoj.

U polufinalu Hrvatska igra protiv Francuske, koja je s 3:1 pobijedila Češku, dok Argentina i Velika Britanija igraju u drugom polufinalu.

Davis Cup:

Isner – Čilić 6:7 (9), 3:6, 4:6
Sock – Ćorić 4:6, 6:3, 3:6, 4:6

(Foto: Twitter)

 


Tagovi

Borna ĆorićMarin ČilićDavis Cuphrvatska davis cup reprezentacijaamerička davis cup reprezentacijaATP

Ostale Vijesti