Kakav Nadal, kakav Federer! Mladi Francuz jedini osvojio turnir na svakoj od podloga

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 31.10.17. | 14:51

Budimpešta na zemlji, Stuttgart na travi i Beč na hardu.

Bio mu je ovo četvrti naslov u karijeri i treći ove sezone, a svaki od njih osvojio je na drukčijoj vrsti terena. Prije toga je slavio na zemlji u Budimpešti krajem travnja pobijedivši u finalu naturaliziranog Britanca Aljaža Bedenea s također vrlo uvjerljivih 6:3 i 6:1, a u travnatom dijelu sezone osvojio je Stuttgart gdje se u finalu dugo nadigravao s Felicianom Lopezom, a završilo je 4:6, 7:6 i 6:4 za 23-godišnjeg Francuza.

Potvrdio je ovim posljednjim naslovom na betonu u Beču kako se radi o jednom od najsvestranijih tenisača svijeta, a ušao je i u top 20 na ATP ljestvici. Pobjeda nad Tsongom donijela mu je skok od sedam mjesta i sada je 18. igrač svijeta, dok je na 'Race to London' listi na kojoj se računa samo ova sezona trenutno na 16. mjestu.

Pouille je tako sjajno iskoristio izostanak Đokovića i Murraya koji bi mu bili velika konkurencija na putu do ovog velikog ostvarenja, a također pomoglo je što Nadal i Federer nisu puno igrali na podlogama koje ne vole i koje im ne pašu zbog mogućih ozljeda. Zbog naslova je Pouille otkazao ovotjedni nastup na domaćem turniru u Parizu i očito odustao od borbe za masters iako je teoretski još imao šanse.

Najviši renking u karijeri bio mu je broj 13 u svibnju ove godine, a u sljedećoj sezoni jedini cilj će mu biti ući u top 10 za što svakako ima potencijala s obzirom da ima igru za sve podloge. Inače, riječ je o još uvijek mladom igraču pred kojim je gotovo sigurno vrlo bogata karijera i članstvo u top 10, a znatno napreduje iz godine u godinu za razliku od našeg Borne Ćorića kojeg se također smatralo velikim potencijalom i 'next gen' igračem, no ova je sezona za njega bila veliko razočaranje.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Lucas PouilleATP

Ostale Vijesti