Ivan Ljubičić seli u stožer velikog Federera!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.12.15. | 09:00

Proslavljeni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić nastavlja trenersku karijeru i to ni manje ni više, nego u stožeru slavnog švicarskog reketa Rogera Federera.

Nakon rastanka s Milošom Raonićem, Ivan Ljubičić nije dugo tražio novi trenerski angažman. Uskočio je u stožer trećeg tenisača svijeta umjesto velikog Šveđanina i šesterostrukog Grand Slam pobjednika, Stefana Edberga.

Roger Federer, koji je u karijeri osvojio 17 Grand Slam naslova jučer je objavio kako prekida suradnju s Edbergom te kako na njegovo mjesto dolazi Ljubičić.

Nakon dvije vrlo uspješne godine, želim se zahvaliti Stefanu Edbergu, mom idolu iz djetinjstva, što je pristao priključiti se mom timu. Time mi se ispunio san. Iako je to prvotno trebalo biti samo za 2014. godinu, Stefan je bio sjajan i pristao je na produljenje suradnje i za ovu godinu, što jako cijenim. Naučio me puno toga i osjeti se njegov utjecaj na moju igru, koji će ostati. On će uvijek biti dio mog tima“, poručio je 34-godišnji Federer.

Najveći tenisač svih vremena je poručio i kako Severin Luthi ostaje na poziciji glavnog trenera, na kojoj je od 2008. godine.

Edberg je za službenu stranicu ATP-a rekao kako je proveo dvije prekrasne godine s Federerom ali i kako je jasno dao do znanja kako će se povući na kraju ove sezone.

Nakon prekrasne 2014. godine, odlučio sam nastaviti raditi s njim još godinu dana, ali s jasnom porukom kako će to biti moja posljednja godina. Vjerujem da Roger ima još mnogo toga za dati i pokazati u ovom sportu i kako još može osvajati velike turnire“.

Njegov nasljednik bit će proslavljeni hrvatski tenisač i nekad svjetski broj tri, koji je donedavno surađivao s Raonićem, a prije toga i s Filipom Krajinovićem. Sada mu predstoji novi izazov, i to kakav. Federer će prvi nastup u 2016. godini imati u Brisbaneu trećeg siječnja.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ivan LjubičićTenisRoger FedererATP

Ostale Vijesti