I Dodig upitan za Srbiju: Bez Čilića imamo minimalne šanse

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 03.02.15. | 16:38

Ivan Dodig je, uz Ivana Ljubičića i Marina Čilića, jedan od hrvatskih tenisača koji se može pohvaliti osvajanjem naslova na PBZ Zagreb Indoorsu.

 

Bilo je to 2011. godine, a na Indoors se vraća i ove sezone, samo nekoliko dana nakon što je na Australian Openu došao do polufinala u konkurenciji parova s Brazilcem Marcelom Melom.

PBZ Zagreb Indoors: Ćorić iskupljenje traži u igri parova

„Imam malo problema sa spavanjem, ali iz dana u dan je bolje. Nadam se da ću dobro krenuti u turnir, kao što sam dobro krenuo u sezonu“, rekao je Dodig na konferenciji za novinare, prenose službene stranice zagrebačkog turnira.

U Zagrebu sam uvijek igrao dobro, posljednjih godina sam gotovo redovito barem u četvrtfinalu. Turnir je svake godine vrlo kvalitetan, ali pokušat ću ponoviti 2011. godinu“.

Dodig danas igra u paru s Bornom Ćorićem, a sutra u pojedinačnoj konkurenciji deseto izdanje zagrebačkog turnira otvara s drugim hrvatskim predstavnikom Matom Delićem.

„Neće to biti lagan meč jer Mato vrijedi puno više nego što pokazuje njegov ranking“, ističe Dodig.

Govoreći o Australian Openu i plasmanu u polufinale rekao je kako im jedan mali detalj ipak nedostaje u igri.

„Takve prilike moramo početi koristiti. Radi se o sitnicama. Imamo konstantu, jedan smo od pet najboljih parova svijeta, ali nešto nam fali. Zajednički nam je cilj i želja već ove godine osvojiti Grand Slam naslov i nadam se da ćemo to ostvariti“.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji mu je plasman 29. mjesto. Trenutno je 85. igrač svijeta, a na tome se ne planira zaustaviti.

„Vjerujem da mi je mjesto među 50 najboljih na svijetu. Mislim da je povratak u Top 50 realan cilj za ovu godinu“,

Probleme s leđima koji su ga u 2014. na tri mjeseca odvojili od terena, drži pod kontrolom.

„Ti će me problemi pratiti dok god igram tenis, ali zasad ih uspijevam sanirati“, rekao je Dodig i pri tome naglasio kako će zbog zdravlja možda i propustiti skorašnji susret Davis Cupa protiv Srbije u Kraljevu, koji je na rasporedu od šestog do osmog ožujka. Vjerojatno propuštanje tog gostovanja već je najavio prvi hrvatski reket, Marin Čilić, koji zbog nedovoljno oporavljenog ramena niti ne nastupa u Zagrebu.

„Izgledi su nam svedeni na minimum ako on ne igra jer je on naš vođa. Mislim da imamo generaciju igrača koja može doći do velikog rezultata i u sljedećim ćemo godinama pokušati osvojiti Davis Cup. To možemo ostvariti ali samo ako smo kompletni. Uvijek sam na raspolaganju ali moram pripaziti i na zdravlje, tako da ću još razgovarati s izbornikom vezano uz susret u Kraljevu“, zaključio je Dodig.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

PBZ Zagreb Indoorshrvatska davis cup reprezentacijaDavis CupTenisIvan Dodig

Ostale Vijesti