I Borna u drugom kolu Wimbledona: Grčevi, žuljevi i pobjeda nakon 54 odigrana gema!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 30.06.15. | 19:37

Mladi je Zagrepčanin vodio veliku 'bitku' s Ukrajincem Stahovskim.

Borna Ćorić uspio se plasirati u drugo kolo Wimbledona. Danas je, nakon tri sata i 58 minuta igre, svladao 49. igrača svijeta Sergeja Stahovskog sa 4:6, 7:6(5), 6:2, 1:6, 9:7.

Teško je bilo prognozirati kako će izgledati igra Borne Ćorića protiv neugodnog Ukrajinca. Trava je podloga koja nikako ne leži našem tenisaču, ali je ipak uspio pronaći snage za veliki trijumf, prvi na wimbledonskoj travi.

Prvi set je odlučio peti gem kada Stahovski odmah koristi prvu break loptu. Drugi je set bio 'servis za servisom' do trinaeste igre kada Borna koristi tek četvrtu set loptu (7:5). Treća dionica igre bila je prava šetnja za 40. igrača svijeta, a Ukrajinac je u gotovo svakom servis gemu opasno visio. Borna je dvaput napravio break što je bilo dovoljno za 6:2.

U četvrtom setu kreću veliki problemi za Ćorića koji je počeo pokazivati prve znakove umora, sredinom seta tražio je liječnički 'time-out' zbog problema sa žuljevima na stopalu. No, nisu to bili jedini problemi za 18-godišnjeg Hrvata. U odlučujućem je setu, pri svom servisu za 5:4 počeo osjećati velike grčeve zbog kojih nije mogao ni servirati. Dobio je sudačku opomenu zbog vremenskog otezanja, ali je zahvaljujući protivničkim greškama uspio uzeti gem na svoju stranu. Odmah je u idućem gemu imao dvije meč lopte, ali iskoristio je tek četvrtu, u posljednjem 16. gemu petog seta.

Borna će u idućem kolu igrati protiv 25. nositelja Andreasa Seppija koji je ranije danas svladao igrača s pozivnicom Brydana Kleina.

Wimbledon, 1. kolo:

Ćorić – Stahovski 4:6, 7:6(5), 6:2, 1:6, 9:7
Seppi – Klein 6:3, 6:2, 6:2

(Foto: Action Images)


Tagovi

WimbledonBorna ĆorićAndreas SeppiSergej Stahovski

Ostale Vijesti