Humanitarni listić u podne: Anđela Mužinić tipuje za centar Sunce

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 11.11.17. | 11:50

Nogomet i košarka na današnjem listiću...

U našem posebnom humanitarnom tjednu u kojem igramo za Centar za edukaciju i savjetovanje 'Sunce', red je došao i na jednu gošću, stolnotenisačicu s invaliditetom i jednu od naših najboljih paraolimpijki, Anđelu Mužinić.

> Humanitarni tjedan: Igramo za podršku natjecanju djece s teškoćama u razvoju

Njezina kolegica, sa kojom se nedavno okitila trećim uzastopnim naslovom europske prvakinje, Helena Dretar Karić nije imala sreće u našoj humanitarnoj akciji, a jučer je svoj listič promašio i košarkaš Krešimir Ljubičić. Zato će Mužinić pokušati doći do dobitnog listića, a prije nego što krenemo na odigravanje našeg humanitarnog listića, malo smo porazgovarali sa našom gošćom, koja se nedavno vratila sa Europskog prvenstva u Sloveniji sa ekipnim zlatom i srebrom u pojedinačnoj konkurenciji.

Hvala na čestitkama, recimo da sam zadovoljna jer je to jako dobar uspjeh. Željela sam napraviti korak više s obzirom da sam ostvarila iste rezultate i na Europskom prvenstvu prije dvije godine, ali to mi nije pošlo za rukom u pojedinačnoj konkurenciji. U finalu sam izgubila 3:1 od Šveđanke Ane Carin“.

Ali prevelikog razloga za nezadovoljstvo nema. Uslijedio je zasluženi odmor.

Odmorila sam se jako dobro, imali smo pauzu od mjesec dana, napokon sam otišla i do rodnog Splita odmoriti dušu. Natjecanje je trajalo dosta dugo, igrali bismo jedan meč u danu, tako da nije bilo jako naporno, imali smo vremena i za odmor i za pripremu za sljedeći meč“.

Anđela je zajedno sa svojom kolegicom iz reprezentacije Helenom Dretar Karić prošle godine osvojila olimpijsko srebro u Rio de Janeiru, a Mužinić ističe kako joj je to svakako najvrjednija medalja u karijeri.

Za sada je jedina sa Parolimpijskih igara, a nadam se ne i zadnja. Odigrali smo fenomenalan meč sa Korejom za ulazak u finale, jako smo se potrošile u tom meču, tako da u finalu nismo pokazale svoj maksimum s Kineskinjama koje su velesila kao i Koreja“, pojasnila je Anđela, koja nam je otkrila i koja joj je najdraža medalja, od mnogih, koje je do sada osvojila.

Mogla bih sada nabrojati svoje i naše medalje sa velikih natjecanja jer smo ih krenule osvajati 2011. godine, tako da nije to dugo razdoblje. Moja najdraža medalja je 1.srebro s Europskog prvenstva iz Danske prije dvije godine jer sam se tada najbolje osjećala i bila zadovoljna s ostvarenim rezultatom što je jako rijetko, budući da sam jako samokritična“, otkriva nam naša današnja gošća humanitarka.

Sljedeće godine glavni fokus joj je na Svjetskom prvenstvu na koje je već izborila plasman.

Planovi su pripremiti se što bolje za to natjecanje i dati svoj maksimum. Želje i ciljevi su da uđem u polufinale“.

I za to se sada mirno priprema, a posvetila se i fakultetskom obrazovanju.

Sad su planovi krenuti lagano s treninzima i fizičkoj pripremi i posvetiti se fakultetu. Sljedeće godine sezona kreće u ožujku, tako da imamo jako dug period za pripremu“, poručila je Anđela, kojoj želimo mnogo sportskog uspjeha, ali i da prođe njezin humanitarni listić.

Nakon toga prešli smo na sastavljanje današnjeg „humanitarca“.

Izabrala sam utakmicu dodatnih kvalifikacija za SP između Danske i Irske. Danci su favoriti, ali ovo će biti tvrda utakmica, pa sam se odlučila za tip 1x i 0-2 gola“, govori nam Mužinić, a tečaj na taj tip iznosi 1,80.

Prebacili smo se nakon toga i na afričke kvalifikacije za SP.

Dvije utakmice, Obala Bjelokosti protiv Maroka i Tunis protiv Libije. Obali Bjelokosti treba pobjeda, ali u pitanju su dvije momčadi s odličnim obranama koje primaju malo golova pa sam se također odlučila za tip 1x i 0-2 gola. Što se tiče utakmice Tunis-Libija, odlučila sam odigrati tip 1 i 3+. Domaćini moraju pobijediti, a razlika u kvaliteti između dvije reprezentacije je velika“, odabrala je i druga dva para Mužinić. Koeficijent na prvi tip je 1,85, a na drugi 1,82.

Za kraj smo otišli do NBA lige, odnosno do utakmice između Rocketsa i Grizzliesa.

„Houston je u odličnoj formi, imali su dan odmora i danas bi trebali slaviti protiv Grizzliesa“, zaokružila je svoj listić Mužinić „jedinicom“ na Rocketse na koju tečaj iznosi 1,45.

Uglavnom, sve skupa četiri i para i ukupni tečaj od 8,79, što znači da se Centru za edukaciju i savjetovanje Sunce smiješi donacija od 3516 kuna, jer Germania Sport kladionica na svakom listiću donira uplatu od 400 kuna.

Vrijeme RB Liga Događaj Tip Tečaj
Sub 18:30 6022 KSPAF Tunis - Libija Kombinacije 1 i 3+ (-) 1,82
Sub 18:30 6023 KSPAF Obala Bjelokosti - Maroko Kombinacije 1X i 0-2 (-) 1,85
Sub 20:45 7564 KSPEU Danska - Irska Kombinacije 1X i 0-2 (4.5) 1,80
Ned 02:00 6546 NBA Houston - Memphis klađenje na ut. 1 1,45

Podsjetimo, svakoga dana u podne na stranicama Germanijaka objavljujemo listić kojeg ispunjava naš gost, poznata osoba iz svijeta sporta, glume, glazbe, televizije i svega ostalog što spada pod domenu javnih djelatnosti. Njihov zadatak je jednostavan – trebaju samo odabrati nekoliko parova iz kladioničarske ponude Germania sport, a na nama je sve ostalo.

U njihovo ime Germania Sport će svakog dana donirati 400 kuna po listiću, a sav potencijalni dobitak ide u dobrotvorne svrhe, i to na ime organizacije po izboru našeg gosta.

Do sada su, dobitnici bili Ćiro Blažević, Ivan Vukušić, Ivica Vrdoljak, Marijo Možnik, Veselin Đuho, Josip Barišić, Etto, Maida Arslanagić, Ivan Šimac, Emil Nikolić, Pavo Marković, Toni Živković, Hrvoje Herceg, Žuvi, Hrvoje Ban, Sanjin Španović, Siniša Žunec, Marko Gaćina, Dubravko Miličić, Ilko Ćimić, Hrvoje Krešić, Goran Stojanović, Neven Perok, Hrvoje Penava, Andrija Bakula, Tarik Filipović, Matija Matko, Dean Kotiga, Matko Saltarić i Karlo Uljarević, a u njihovo ime ukupno smo donirali 74.487 kuna.

*** Tečajevi na listiću su bili aktualni u vrijeme ispunjavanja istog i skloni su promjenama. Aktualne tečajeve možete pronaći OVDJE ***

(Grafika: Vedran Duhaček, Foto: Pixsell)


Tagovi

Anđela Mužinićhumanitarni listićlistić u podnebet analizakladionica

Ostale Vijesti