HTS: Nismo uspjeli kontaktirati Ajlu

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 26.07.14. | 09:23

Priča oko talentirane hrvatske tenisačice 21-godišnje Ajle Tomljanović i uzimanja australskog državljanstva čini se, završena je stvar…

 

Hrvatski teniski savez kratko je priopćio kako još nemaju službenu potvrdu da trenutno najbolje rangirana hrvatska igračica mijenja hrvatsku putovnicu australskom te da još uvijek nisu uspjeli razgovarati sa Ajlom i njezinom obitelji.

"HTS je pokušao, ali za sada bez uspjeha, kontaktirati obitelj Tomljanović kako bi provjerio točnost navoda da je Ajla uzela australsko državljanstvo. Dok ne utvrdimo vjerodostojnost navedenog i, ukoliko se potvrdi, ne saznamo razlog za takvu odluku, ne možemo komentirati“, stoji u priopćenju Saveza.

Podsjetimo, neočekivanu vijest za hrvatski tenis prvi je donio ugledni australski dnevnik 'Sydney Morning Herald' prije dva dana tvrdeći kako će 56. tenisačica svijeta pod australskom zastavom nastupati već na US Openu koji počinje krajem kolovoza.

Citirali su i dobrodošlicu Australskog teniskog saveza Ajli s pojašnjenjem kako već odmah može nastupati kao Australka na Grand Slam turnirima, dok će to biti moguće na ostalim turnirima kada se zadovolje propisi o promjeni državljanstva. 

(Foto: Action Images)


Tagovi

HTSHrvatski teniski savezAjla Tomljanović

Ostale Vijesti