foto: Action Images
foto: Action Images

Hrvatski tenisač dobitnik prestižnog ATP-ovog priznanja

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.12.20. | 10:09

Na sjajan način je zaokružio 2020. godinu.

Hrvatski tenisač zajedno je sa svojim teniskim parom Brunom Soaresom zaslužio prestižno priznanje.

Naime, odabrani su za najbolji par 2020. godine u tenisu. To im je drugi puta da su osvojili ovo priznanje, ali sa dvojicom različitih tenisača. Pavić je 2018. bio najbolji igrač u paru s Austrijancem Oliverom Marachom, a Soares je to postigao 2016. s Jamiejem Murrayja, s kojim će igrati od iduće sezone. Nas posebno veseli što će Pavić igrati sa Nikolom Mektićem, suigračem iz reprezentacije.

U protekloj godini, osvojili su US Open te turnir u Montpellieru, dok su do završnice došli u pariškom Mastersu i Roland Garrosu.

Osim njih, dobitnici ATP-ovih nagrada su:

Novak Đoković je šesti puta u 10 godina završio kao prvi na ATP-ovoj listi. Tijekom kalendarske godine, osvajao je Australian Open te velike turnire poput Dubaija, New Yorka i Rima.

"Sa 33 godine, šest mjeseci i 16 dana, Đoković je postavio rekord kao najstariji igrač koji je godinu završio kao broj 1. Đoković se također, izjednačio sa Amerikancem Peteom Samprasom, koji je šest puta godinu završavao na prvom mjestu", objavio je ATP.

Roger Federer je po 18. godinu zaredom omiljeni tenisač, a Nadal najkorektniji, odnosno, treći put zaredom (a četiri ukupno) osvojio je nagradu "Stefan Edberg Sportsmanship Award".

Najviše je u ovoj godini napredovao Rus Andrej Rubljoj - od 23. pozicije, skočio je na osmu osvojivši pritom pet trofeja.

Novak godine je Španjolski tenisač Carlos Alcaraz (17), a povratnik godine Kanađanin Vasek Pospisil.

Amerikanac Frances Tiafoe svojim je radom i zalaganjem zaradio nagradu "Arthur Ashe Humanitarian Award" za humanitarca godine.

Najbolji trener godine je Fernando Vicente, a Bob Brett, koji je u dugovječnoj karijeri vodio, između ostalih, Ivaniševića i Čilića, zaslužio je nagradu "Tim Gullikson Career Coach Award".


Tagovi

Mate PavićBruno SoaresATP

Ostale Vijesti